Ciorba de burta

de divainbucatarie in Ciorbe, 8 Dec 2010 | 5202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg burta si picioare de vaca
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi (mica)
  • 100 g gogosari murati in otet
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri otet
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Pentru inceput punem la fiert burta si picioarele de vaca. Dupa ce da in fiert apa, trebuie sa scoatem spuma si o lasam sa fiarba la foc potrivit.Daca burta este aproape fiarta adaugam legumele si gogosarii in otet. Punem la fiert jumatate din cateii de usturoi intregi si jumatate pisati.Intr-un bol amestecam galbenusurile, smantana si faina. Amestecul il vom diluam cu putina zeama in care a fiert burta, astfel incat sa nu fie rece si sa taie cand o turnam in ciorba de pe foc. Turnam smantana cu ou si faina in oala si amesatecam continuu. Dupa aceasta operatiune condimentam cu sare, piper si otet.Mai fierbem inca 15 minute si verificam daca este fiarta burta. Servim ciorba fierbinte cu smantana, otet sau mujdei de usturoi separat, in functie de preferinte.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta 69362
retete culinare - Ciorba de burta 69363
retete culinare - Ciorba de burta 69364
retete culinare - Ciorba de burta 69365

COMENTARII (14)

ionix 1

08.12.2010, 17:25

este şi preferata mea... dar o fac doar de câteva ori pe an... după Crăciun îi vine rândul... mi-ai făcut o poooftă

divainbucatarie 1

09.12.2010, 13:11

si eu o fac de cateva ori. sotul meu nu mananca asa ca o fac doar cand vin musafiri care stiu sigur ca sunt doritori de ciorba de burta

alinutzika 1

23.09.2011, 15:31

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D