Ciorba de burta

de La Ancuta in Ciorbe, 1 Ian 2011 | 8929 vizualizari

 

Este preferata noastra si este o traditie ca de Revelion sa mancam ciorba de burta. Pana anul acesta o mancam la parintii mei, iar acuma m-am incumetat sa fac si eu. Juriul a decis: a fost foarte buna :)

 

INGREDIENTE

  • 1 os de vita
  • 2 kg burta de vita (eu am avut prefiarta)
  • 2 morcovi
  • o bucatica de telina
  • 0 bucatica pastarnac
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper boabe
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • 8 catei de usturoi
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine.

Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os.

Dupa ce a fiert, se scoate osul (eu am ales carnea de pe el si am pus-o in ciorba).

Strecuram ciorba si aruncam frunza de dafin si piperul.

Punem din nou pe foc si adaugam burta spalata (asta daca folositi burta prefiarta). Burta prefiarta nu are nevoie de prea mult timp de fierbere (30-40 minute)

Adaugam telina si pastarnacul taiat marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si il calim in putin ulei. Apoi il adaugam in ciorba.

Lasam sa fiarba burta si adaugam otet, dupa gust.

Galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba.

Adaugam galbenusurile in ciorba trasa de pe foc si amestecam putin. Punem iar pe foc si adaugam usturoiul pisat. Lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.

Se serveste fierbinte cu usturoi, smantana, otet si neaparat ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana