Ciorba de burta (2)

de alinutzika in Ciorbe, 24 Mai 2012 | 4060 vizualizari

 

O ciorbica delicioasa, care inainte nu imi placea, dar acum o ador.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta prefiarta (eu una nu am chef de stat ceasuri intregi sa o fierb, dar voi puteti sa faceti asta..:))
  • 1 os de vita (optional- eu nu am pus)
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 radacina mica telina
  • 1 gulie
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • sare, piper
  • 500 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri ulei masline
  • 3 fire de patrunjel, 3 de leustean, 3 de marar
  • zeama de lamaie(dupa gust)
  • 4-5 catei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta (2):

Se pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti burta si legumele. Cand legumele sunt fierte, le scoateti si adaugati zeama de lamaie si condimentati.

Radeti morcovii pe razatoarea mica si caliti-i la foc mic, in ulei de masline. Cand sunt caliti de tot, asta dureaza cam 10 minurte, adaugati-i peste zeama din oala. Dau o culoare si un gust fenomenal!!!

Faceti un dressing din smantana, galbenusuri si usturoi tocat. Cand burta e fiarta bine, luati vasul de pe foc, si adaugati verdeturile taiate foarte marunt, iar dupa 10 minute adaugati dressingul, subtiindu-l cu zeama din oala si adaugandu-l treptat.

Serviti cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

30.05.2012, 10:04

place mult

mihaelar63 1

30.05.2012, 16:07

o ciorba de burta e binevenita

alinutzika 1

30.05.2012, 16:17

si mie imi vine acum...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta