Ciorba de burta

de Bunica in Ciorbe, 14 Noi 2009 | 11650 vizualizari

 

Reteta de Ciorba de burta preparata in casa. Merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg burta
  • 1 os de vita marisor
  • 5-6 cepe mari
  • 5-6 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina pastirnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 foaie de dafin mica
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200 gr smintina
  • 3-4 galbenusuri de oua
  • sare
  • otet
  • Cantitate pentru oala de 7 litri!
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Iata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de burta

Se spala burta si osul.

Se pune burta la fiert. Dupa ce da un clocot se arunca apa si se pune iar la fert, de data aceasta impreuna cu osul. Dupa ce da in 2-3 clocote se arunca si aceasta apa. Apoi, burta si osul se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Cind burta a fiert, se scoate, se taie fisii, se strecoara zeama si se opreste o portie din zeama (2-3 polonice) sa se raceasca.

In zeama strecurata se pune burta taiata. Se stinge focul.

Zeama racita (cele 2-3 polonice oprite separat) se amesteca cu oul si smintina, apoi se toarna in oala de ciorba peste burta.

Se acreste cu otet dupa gust.

Morcovul se rade pe razatoarea mica si se caleste putin. Se pune in strecuratoare si se lasa in ciorba cu strecuratoare cu tot, pentru a da "fata" ciorbei.

Va doresc pofta buna si succes in prepararea aceste retete de Ciorba de burta!

 

TIPS-URI

1

se pot adauga gogosari murati taiati cubulete mici

2

se pot face citeva linguri de mujdei de usturoi, care se adauga (dupa gust) direct in ciorba din farfurie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta 10591
retete culinare - Ciorba de burta 10592
retete culinare - Ciorba de burta 10593
retete culinare - Ciorba de burta 10594

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:27

mie numi prea place ciorba de burta dar aici arata super

Krystyan Trendy 1

19.12.2013, 21:19

ce ciorbica buna

DanaModog 1

16.12.2014, 12:09

Imi este pofta de ciorba!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59