Ciorba de burta

de Bunica in Ciorbe, 14 Noi 2009 | 15995 vizualizari

 

Reteta de Ciorba de burta preparata in casa. Merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg burta
  • 1 os de vita marisor
  • 5-6 cepe mari
  • 5-6 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina pastirnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 foaie de dafin mica
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200 gr smintina
  • 3-4 galbenusuri de oua
  • sare
  • otet
  • Cantitate pentru oala de 7 litri!
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Iata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de burta

Se spala burta si osul.

Se pune burta la fiert. Dupa ce da un clocot se arunca apa si se pune iar la fert, de data aceasta impreuna cu osul. Dupa ce da in 2-3 clocote se arunca si aceasta apa. Apoi, burta si osul se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Cind burta a fiert, se scoate, se taie fisii, se strecoara zeama si se opreste o portie din zeama (2-3 polonice) sa se raceasca.

In zeama strecurata se pune burta taiata. Se stinge focul.

Zeama racita (cele 2-3 polonice oprite separat) se amesteca cu oul si smintina, apoi se toarna in oala de ciorba peste burta.

Se acreste cu otet dupa gust.

Morcovul se rade pe razatoarea mica si se caleste putin. Se pune in strecuratoare si se lasa in ciorba cu strecuratoare cu tot, pentru a da "fata" ciorbei.

Va doresc pofta buna si succes in prepararea aceste retete de Ciorba de burta!

TIPS-URI

1

se pot adauga gogosari murati taiati cubulete mici

2

se pot face citeva linguri de mujdei de usturoi, care se adauga (dupa gust) direct in ciorba din farfurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:27

mie numi prea place ciorba de burta dar aici arata super

Krystyan Trendy 1

19.12.2013, 21:19

ce ciorbica buna

DanaModog 1

16.12.2014, 12:09

Imi este pofta de ciorba!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana