Ciorba de burta

de alinutzika in Ciorbe, 28 Sep 2011 | 8643 vizualizari

 

Am asteptat musafiri mai multi asa ca am pregatit o ciorba de burta cum imi place mie: adica cu de toate! Eu nu prea agreez burta, dar pt ca sotul meu o adora am zis sa impac vorba aceea "si capra si varza". Am pus burta de vaca in ciorba, dar si multe legume si carne!!!
Eu zic ca e mult mai buna decat cea din restaurante, pt ca stiu ce am pus in ea si mai vezi si altceva in farfurie, pe langa burta..:)))
Oricum, a fost foarte foarte apreciata!!!! Aproape toti au cerut supliment!

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 ardei rosii
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 1 gulie
  • 1 kg burta prefiarta (eu tot asa cumpar, e gata fiarta si taiata)
  • 500 g carne de porc
  • 5-6 catei usturoi
  • sare, piper
  • 500 g smantana
  • 4 galbenusuri
  • 5  linguri ulei de masline
  • 4 cuburi concentrate de vegeta cu gust de pui-Knorr
  • zeama de pe ardei iuti murati, pt inacrit
  • patrunjel si telina - frunze pt. servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se toaca ceapa, ardeii, radacinile de patrunjel, telina si morcovii si se pun la calit. Cand sunt pe jumatate caliti, se adauga carnea de porc, taiata cubulete mici si se lasa sa se prajeasca la foc mic, 10 minute. Se adauga apa pana mai sus de jumatatea oalei si condimentam ciorba. Adaugam gulia, curatata bine. Cand carnea e aproape fiarta, adaugam burta spalata bine sub jet de apa. Adaugam dupa gust, zeama de pe ardei iuti.

Mai lasam sa fiarba 10 minute, timp in care pregatim dressingul: galbenusurile le frecam bine cu smantana, intr-un castron mare. Adaugam usturoiul tocat bine si iar amestecam. Luam apoi cu polonicul zeama din oala cu ciorba si punem treptat peste galbenusuri, amestecand cu grija, ca sa nu se taie. Oprim focul de la oala cu ciorba si turnam compozita incet amestecand continuu.

Presaram patrunjel si telina tocate. Este delicioasa servita cu ardei iute. V-o recomand cu incredere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alinutzika 1

02.10.2011, 22:48

sufletista, multumesc!

madi_marin 1

12.10.2011, 20:59

ooo....as papa o portie..... n-am mai facut de mult si chiar mi s-a facut pofta.... de ciorba....evident....

cocolina 1

16.04.2012, 17:57

Arata super frumos ciorba mi sa facut pofta!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda si stevie