Ciorba de burta

de luminita20_2006 in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2009 | 4027 vizualizari

 

am facut pentru prima data aceasta ciorba si pot sa zic ca am avut niste emotii mai ceva ca la un examen....rezultatul......excelent

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta
  • 2 bucati rasol de vacuta
  • 1 morcov mare sau 2 mici
  • 1/2 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 5 oua mari
  • ~600 gr smantana
  • 5 l apa
  • otet
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se spala , iar rasolul se pune in apa rece. Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se opareste burta si carnea, dupa care se arunca apa.


Se curata legumele si se pun in oala sub presiune, apoi deasupra se adauga burta si rasolul. Se pun 5 l apa si se da la fiert 2 ore. Cand e gata se scoate burta si se taie fideluta, morcovul se da prin razatoarea mica la fel si celelante legume. Zeama in care au fiert toate acestea se strecoara, ca si fie zeama limpede. se adaua toate in oala si se da la fiert inca 15 min. Ouale se bat cu telul apoi se adauga smantana si cate un pic din zeama, dupa care se toarna toata peste ciorba.


Se acreste cu otet fiecare dupa gustul sau si se poate servi si cu usturoi pisat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta 12366
retete culinare - Ciorba de burta 12367
retete culinare - Ciorba de burta 12368

COMENTARII (3)

Nicolae 1

21.12.2009, 09:54

am facut-o, si a iesit f.buna...

MIMI 1

21.12.2009, 11:21

mmm foarte buna,dar iti dau un sfat si sper sa nu te superi.
Ca sa iasa putin galbena sa nu fie asa alba,la sfarsit rade un morcov pe razatoarea fina si il calesti in putin ulei pana se face galben portocaliu,dupa care il pui in strecuratoare fina si il introduci in oala dar nu dai drumul la morcov si tii sita deasupra in oala si (speli )morcovul cum sar spune si ai sa vezi ce efect si aspect are.
Mie imi place la nebunie ciorba de burta si astept sa fac si eu de sarbatori.

luminita20_2006 1

21.12.2009, 21:29

multumesc pt sfat mimi.....am sa fac data viitoare asa...oricum mi-a iesit galbenea si asa....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!