Ciorba de burta

de luminita20_2006 in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2009 | 4081 vizualizari

 

am facut pentru prima data aceasta ciorba si pot sa zic ca am avut niste emotii mai ceva ca la un examen....rezultatul......excelent

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta
  • 2 bucati rasol de vacuta
  • 1 morcov mare sau 2 mici
  • 1/2 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 5 oua mari
  • ~600 gr smantana
  • 5 l apa
  • otet
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se spala , iar rasolul se pune in apa rece. Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se opareste burta si carnea, dupa care se arunca apa.

Se curata legumele si se  pun in oala sub presiune, apoi deasupra se adauga burta si rasolul. Se pun 5 l apa si se da la fiert 2 ore. Cand e gata se scoate burta si se taie fideluta, morcovul se da prin razatoarea mica la fel si celelante legume. Zeama in care au fiert toate acestea se strecoara, ca si fie zeama limpede.  se adaua toate in oala si se da la fiert inca 15 min. Ouale se bat cu telul apoi se adauga smantana si cate un pic din zeama, dupa care se toarna toata peste ciorba.

Se acreste cu otet fiecare dupa gustul sau si se poate servi si cu usturoi pisat.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta-0
Ciorba de burta-1
Ciorba de burta-2

COMENTARII (3)

Nicolae

Nicolae 1

21.12.2009, 09:54

am facut-o, si a iesit f.buna...

MIMI

MIMI 1

21.12.2009, 11:21

mmm foarte buna,dar iti dau un sfat si sper sa nu te superi.
Ca sa iasa putin galbena sa nu fie asa alba,la sfarsit rade un morcov pe razatoarea fina si il calesti in putin ulei pana se face galben portocaliu,dupa care il pui in strecuratoare fina si il introduci in oala dar nu dai drumul la morcov si tii sita deasupra in oala si (speli )morcovul cum sar spune si ai sa vezi ce efect si aspect are.
Mie imi place la nebunie ciorba de burta si astept sa fac si eu de sarbatori.

luminita20_2006

luminita20_2006 1

21.12.2009, 21:29

multumesc pt sfat mimi.....am sa fac data viitoare asa...oricum mi-a iesit galbenea si asa....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!