Ciorba de burta

de lilik in Ciorbe, 21 Aug 2012 | 7638 vizualizari

 

Una dintre cele mai bune si mai cunoscute ciorbe este, bineinteles, ciorba de burta. Preparata corect va da gust pranzurilor dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita curatata
  • 1 os de vita
  • 1 adidas de porc
  • 1 borcan de gogosari in otet de 400 gr
  • 3 morcovi
  • boabe de piper
  • sare
  • 10 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem burta intr-un vas cu apa rece si 2-3 lamai taiate felii si punem in frigider 1-2 ore,dupa care o limpezim bine.

Taiem burta bucati cat palma si o punem impreuna cu adidasul de porc,osul de vita,morcovii curatati ,intregi,1 lingura buna de sare intr-o oala incapatoare si acoperim cu apa rece (daca folosim o oala de 10 litri punem 8 litri de apa),apoi punem la fiert.

Lasam sa fiarba ciorba de burta la foc mic 3-4 ore bune(pana zeama are culoarea laptelui).Cand burta e fiarta,strecuram zeama,pe care o pastram, si indepartam morcovii,piperul,osul de vita si adidasul de porc,apoi lasam burta sa se racoreasca putin,dupa care o taiem fasiute.

Punem zeama din nou la fiert impreuna cu fasiutele de burta si gogosarii taiati julienne.

Dupa ce au fiert impreuna 10-15 minute,batem cele 10 galbenusuri cu smantana si adaugam treptat ciorba de burta din oala ca sa subtiem si cand obtinem o compozitie lichida si omogena punem in oala,care fierbe inca la foc mic si mai lasam sa dea cateva clocote(5-10 minute),apoi dam de pe foc.

Pisam usturoiul si il diluam cu putina apa rece.La 15-20 de minute dupa ce am dat ciorba de burta deoparte de pe foc punem mujdeiul si potrivim de sare.

Servim ciorba de burta fierbinte cu ardei iute si dreasa dupa placul fiecaruia cu otet si cu smantana.

 

 

 

TIPS-URI

1

pentru dres ciorba de burta puteti folosi mai putine(6-8) galbenusuri,depinde cat va place de consistenta.

COMENTARII (50)

kukibella 1

28.10.2012, 11:32

wowwww ce perfect arata

Aurelia 07_07 1

24.12.2012, 19:58

Krystyan Trendy 1

24.11.2013, 10:21

una din ciorbele mele preferate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59