Ciorba de burta

de Panacris in Ciorbe, 19 Oct 2012 | 3023 vizualizari

 

Clasica ciorba de burta, favorita de 2 dintre cei 3 zmei;) Deobicei ciorba mea de burta era alba, prin cautarile mele, am zarit ciorba de burta cu adaos de morcovi si gogosari acri;) Am trecut la treaba si a iesit o deliciosenie.

 

INGREDIENTE

  • burta de vita proaspata curata 1000 g,
  • rasol de vita 300 g,
  • apa,
  • sare iodata,
  • foi de dafin,
  • piper boabe,
  • usturoi 3-4 catei,
  • morcovi 1 bucata mare,
  • ceapa 1 bucata,
  • telina cca 100 g,
  • gogosar acri 2-3 jumatati,
  • smantana grasime 12% 500g,
  • galbenus de ou 5 bucati.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de minute de ca primul fluierat al Kuktei. Se raceste oala, sub jet de apa rece, se scoate capacul, dupa ce nu mai iese abur deloc.

Se scoate burta, se taie fasii, la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol, apoi se pune in alt vas, peste care se strecoara zeama ramasa. Intre timp se taie gogosarul bucatele, morcovul fiert rondele, se adauga la ciorba de burta, lasandu-se sa mai fiarba cca. 10 minute. Smantana se bate energic cu galbenusurile de ou, adaugandu-se in ciorba de burta  la finalul fierberii, amestecandu-se continuu ptr a nu se  "imbranzi" ( nu am gasit alt termen :D)  oul.

Ciorba de burta se serveste fierbinte cu adaos de otet, leustean, ardei iute si usturoi dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti lua cu polonicul din ciorba de burta sa adaugati peste amestecul de ou cu smantana, aducandu-le la aceeasi temperatura, si abia apoi sa adaugati totul in oala cu ciorba

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta-0
Ciorba de burta-1
Ciorba de burta-2
Ciorba de burta-3
Ciorba de burta-4
Ciorba de burta-5
Ciorba de burta-6
Ciorba de burta-7
Ciorba de burta-8
Ciorba de burta-9
Ciorba de burta-10
Ciorba de burta-11
Ciorba de burta-12
Ciorba de burta-13
Ciorba de burta-14

COMENTARII (17)

Ina

Ina 1

19.10.2012, 21:15

saptamana viitoare fac si eu

La Ancuta

La Ancuta 1

19.10.2012, 21:53

chiar ma gandeam ca nu am mai mancat de multa vreme ciorba de burta

oO_ acnA _Oo

oO_ acnA _Oo 1

19.10.2012, 22:49

foarte buna mmmmm si arata atat de bine uffff

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!