Ciorba de burta

de sasha in Ciorbe, 26 Iun 2013 | 4008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg burta
  • 500g morcvi
  • 500 ml ulei
  • 16 galbenusuri de ou
  • 600g smantana grasa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Daca luam burta congelata nefiarta, o lasam sa se dezghete. O punem la fiert pentru 2h sau chiar mai mult( depinde cat de batrana e vacuta) pana intra furculita in ea. Scoatem burta si o taiem felii ca la taiteii de casa. 

Ne ocupam de morcovi, ii curatam , ii dam pe razatoarea mica si ii calim in 500 ml ulei pana se inmoaie, apoi adaugam usturoiul, mai lasam pe foc 3,4 minute.

Strecuram morcovii pe o sita mica, mai luam si zeama de unde a fiert burta ca sa spalam morcovii. Zeama obtinuta se toarna peste cealalta zeama unde a fiert burta. Separam galbenusurile de albus. Batem balbenusurile cu un tel pana se mareste volumul un pic, apoi treptat adaugam si smantana peste galbenusuri. 

Le incorporam usor amestecand cu telul in zeama de la burta. Rasturnam si burta taiata felii, gustam de sare si sare de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta-0
Ciorba de burta-1
Ciorba de burta-2
Ciorba de burta-3
Ciorba de burta-4
Ciorba de burta-5
Ciorba de burta-6
Ciorba de burta-7
Ciorba de burta-8
Ciorba de burta-9
Ciorba de burta-10

COMENTARII (8)

sasha

sasha 1

26.06.2013, 21:40

Va garantez eu ca e bune

marcela1979

marcela1979 1

27.06.2013, 07:01

ce dor mi e de o ciorba de burta

 Lavinia

Lavinia 1

27.06.2013, 10:27

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!