Ciorba de burta

de simona72 in Ciorbe, 27 Iul 2013 | 17406 vizualizari

 

Aceasta ciorba eu nu o mananc de prea mult timp. I-am dat de gust acum cativa ani cand toata lumea cu care eram la mare manca ciorba de burta, doar eu nu. Am gustat si culmea mi-a placut :)) Ulterior sotul a dorit sa manance si acasa, asa ca am intrebat pe la prietene si fiecare mi-a dezvaluit reteta ei...asa ca vin si eu cu reteta mea pe care am adaptat-o dupa gustul meu....

 

INGREDIENTE

  • 1 os de vita cu maduva
  • 1 kg burta prefiarta taiata fideluta
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 bucata mica de radacina telina
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper alb
  • 300-400 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • patrunjel verde tocat fin
  • zeama de lamaie sau otet
  • pt servit:
  • ardei iute
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Ciorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce scoateti osul apa scade si mai mult, deci...suficienta apa incit sa va ramana pt ciorba. Cind da in clocot luati spuma formata, supa sa ramana clara si lasati la foc mic aproximativ 2 ore. Scoateti osul din supa, strecurati daca este necesar si supa nu este limpede si adaugati legumele curatate si lasate intregi ca pt supa. Adaugati si burta prefiarta si lasati sa fiarba inca 40 minute, pana burta este moale. Scoateti legumele din supa cu un cleste, eu morcovii i-am lasat ca ne place sa-i mancam, adaugati usturoiul pisat in mojar cu un strop de sare, lasati sa mai fiarba 10 minute, adaugati sare si piper dupa gust, lamaie (eu nu folosesc otet, dar specific pt ciorba este otetul) dupa gust. Amestecati galbenusurile cu smanatana si adaugati cate un polonic in timp ce amestecati cu un tel. Dupa ce ati diluat suficient smantana, opriti focul, lasati 2-3 minute si adaugati galbenusurile cu smantana si amestecati.(aveti grija sa nu se branzeasca) Adaugati si patrunjelul proaspat tocat si e gata de servire cu ardei iute si smantana dupa pofta inimii.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

procedand astfel nu veti mai simtii acel miros urat specific prepararii ciorbei de burta si poate fi mancata si de cei mai pretentiosi

2

puteti sa mai adaugati in farfurie otet dupa gust, daca nu este suficient de acra sau din otetul de pe ardeii iuti daca serviti din cei de la borcan

3

dupa ce s-a racit osul din supa puteti sa luati maduva din os si o treceti prin sita inainte de a o pune in ciorba

4

daca vreti sa-i dati o culoare mai de restaurant, puteti sa caliti putin morcov dat pe razatoare si sa puneti uleiul frumos colorat peste ciorba

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta 248015
retete culinare - Ciorba de burta 248016
retete culinare - Ciorba de burta 248017
retete culinare - Ciorba de burta 248018
retete culinare - Ciorba de burta 248019
retete culinare - Ciorba de burta 248020
retete culinare - Ciorba de burta 248021
retete culinare - Ciorba de burta 248022
retete culinare - Ciorba de burta 248023
retete culinare - Ciorba de burta 248024
retete culinare - Ciorba de burta 248025

COMENTARII (22)

Rocsi 1

27.07.2013, 20:29

Faina ciorba

mena29 1

27.07.2013, 20:41

Tre' sa fac si eu,nu am mai facut de la revelion)

Panacris 1

14.12.2015, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L