Ciorba de burta

de silvi0ara in Ciorbe, 11 Mar 2010 | 8285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3kg burta de vita
  • 1 os mare de vita-eu am folosit rasol de vita-
  • o telina
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • un patrunjel –radacina-
  • doua cepe
  • 4-5 catei usturoi (pentru pus la fiert)
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • pentru dres ciorba:
  • 5 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • Pentru servit:
  • Otet
  • Usturoi pisat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină apă cu câteva linguri de oţet.Apoi burta se taie fasii si se pune intr-o oala sub presiune(fierbe mult mai repede)impreuna cu rasolul de vita.Se lasa sa fiarba circa 30-40 de minute sub presiune.Apoi se curaţă legumele şi se pun la fiert alături de fâşiile de burtă. Se potriveşte de sare.Si se mai lasa la fiert pana ce burta este moale.

Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu rasolul,pe care il curatam de carne si o taiem fasii subtiri, strecuram zeama . Asezam din nou oala pe foc si adaugam zeama de lamiae(.Eu pun zeama de lamaie intrucat albeste foarte bine ciorba.)Apoi punem 4-5 catei de usturoi zdrobiti , si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.Cine doreste poate adauga si gogosar in otet pentru aroma.Eu am pus.

Se serveste cu otet si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Sylvia 1

12.03.2010, 20:32

Excelenta si ce portie mare, dint 3 kg ....as manca si eu o portie

izulika 1

14.01.2011, 00:37

si eu vreauuuuuu arata foarte bine

Ina 1

14.01.2011, 05:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu costita afumata