Ciorba de burta

de papabundetot in Ciorbe, 18 Oct 2013 | 6109 vizualizari

 

Astazi,mi-am luat si eu inima in dinti si am facut prima ciorba de burta din viata mea :) Eu nu mananc asta e si motivul pentru care nu am mai facut pana acum,dar…daca e sa ma uit acum in oala care nu cu mult timp in urma era plina…:)) ma gandesc ca a fost chiar buna,mai ales ca ai mei chiar sunt mancatori de ciorbita de burta,asa ca nu pot decat sa ma bucur ca le-am facut o bucurie.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg burta prefiarta
  • 1 os de vita
  • 5-6 morcovi
  • 1 radacina mare patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • o manuta de boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • o capatana usturoi
  • 3 oua + 400 ml smamtana (la sfarsit)
  • 1 ardei iute
  • 4 cuburi Knorr de pui,
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am cumparat burta prefierta tocmai pentru ca nu mai facusem aceasta ciorba si nu am vrut sa stric ceva necuratand cum trebuie o burta nefiarta  .Burta am dat-o intr-un clocot cu apa,sare si otet si apoi am aruncat apa,am clatit burta si am lasat-o deoparte.

Osul de vita l-am pus intr-o oala la foc impreuna cu morcovii,patrunjelul,telina,boabele de piper si foile de dafin si le-am lasat sa fiarba cam 2 ore,luand spuma formata din cand in cand.Dupa ce carnea a fiert,am strecurat zeama,carnea am taiat-o fasiute de pe os,am pus-o in zeama inapoi impreuna cu morcovii taiati rondele si am pus-o la foc din nou,am adaugat usturoiul curatat si zdrobit,ardeiul iute tocat marunt si burta si am lasat sa mai fiarba aproximativ 40 min.Dupa ce toate au fiert complet,am dat oala la o parte de pe foc,am lasat-o sa se odihneasca cateva minute bune,apoi am batut bine 3 oua,amestecate cu smantana si am inceput sa adaug cate putina ciorba peste ele,in asa fel incat sa aduc ouale si smantana din castron la o temperatura cat mai apropiata de ce era in oala,pentru ca oul sa nu se stranga si sa arate urat.Am dres ciorba si cu 4 cuburi Knorr de pui si putin otet,nu foarte mult pentru ca fiecare sa o poata face in farfurie dupa gustul propriu.

Desi pare o ciorba complicata (cel putin asa era in viziunea mea),astazi m-am convins ca nu e chiar asa si cu siguranta voi mai face si alta data.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta 270024
retete culinare - Ciorba de burta 270025
retete culinare - Ciorba de burta 270026

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:30

Panacris 1

20.10.2013, 18:44

Păi dacă ai pus morcov,patrunjel,telina,boabe de piper si foi de dafin de ce ai mai folosit cubul de pui ????? Încearcă ușor, ușor să nu mai adaugi în preparate astfel de adaosuri

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 15:58

gustoasa ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S