Ciorba de burta

de Constelatialeu in Ciorbe, 21 Oct 2013 | 1988 vizualizari

 

Ciorba de burta, de sub burta sau cum imi place mie sa-i spun ,ciorba de sosete flausate...E buna rau,traiasca ala care a inventat-o....

 

INGREDIENTE

  • cca 1,500 burta de vita(daca e posibil sa fie si cu muchie din aia carnoasa)
  • cca 1,500 oase de manzat cu maduva si zgarciuri
  • 2-3 oua
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • smantana
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • otet
  • cc 4 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Mai intai lasam sa se dezghete burta si o mai spalam nitel,sa nu ne trezim cu oare`ce impuritati.Apoi ,asa bucati mari o punem in oala subpresiune impreuna cu oasele de manzat si un pic de sare.Punem oala la foc sa-si faca datoria,cca 1 ora,apoi scoatem capacul si punem morcovul,pastranacul si ceapa si mai lasam sa fiarba cat se patrund si legumele.Scoatem burta o feliem cat dorim bucatile de mici,curatam de pe oase zgarciurile si putina carne care este si pe punem din nou in cratita.Separat batem 3-4 oua cu putina sare,piper,otet,lingura d efaina si cateva linguri de smantana grasa.Omogenizam totul si cu polonicul luam zeama fierbinte din oala si turnam peste oua,avand grija sa nu se branzeasca,la final cad compozitia am subtiat-o suficient o turnam in oala,care este data dupa foc.Se serveste cu usturoi,ardei iute,fiecare dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

eu am fiert burta cu oasele si zarzavatul si am dres-o cu ou si smantana a doua zi cand am servit ciorba

2

se adauga suplimentar,smantana,otet,fiecare in functie de gust

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta 271000
retete culinare - Ciorba de burta 271001
retete culinare - Ciorba de burta 271002
retete culinare - Ciorba de burta 271003
retete culinare - Ciorba de burta 271004
retete culinare - Ciorba de burta 271005
retete culinare - Ciorba de burta 271006

COMENTARII (23)

Lavinia 1

21.10.2013, 20:19

una din preferatele mele

MotanLaOale 1

21.10.2013, 20:30

buna buna

laura_n 1

22.10.2013, 15:56

buna tare, de asta l-ai perfuzat pe Padre )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L