Ciorba de burta

de Constelatialeu in Ciorbe, 21 Oct 2013 | 4066 vizualizari

 

Ciorba de burta, de sub burta sau cum imi place mie sa-i spun ,ciorba de sosete flausate...E buna rau,traiasca ala care a inventat-o....

 

INGREDIENTE

  • cca 1,500 burta de vita(daca e posibil sa fie si cu muchie din aia carnoasa)
  • cca 1,500 oase de manzat cu maduva si zgarciuri
  • 2-3 oua
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • smantana
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • otet
  • cc 4 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Mai intai lasam sa se dezghete burta si o mai spalam nitel,sa nu ne trezim cu oare`ce impuritati.Apoi ,asa bucati mari o punem in oala subpresiune impreuna cu oasele de manzat si un pic de sare.Punem oala la foc sa-si faca datoria,cca 1 ora,apoi scoatem capacul si punem morcovul,pastranacul si ceapa si mai lasam sa fiarba cat se patrund si legumele.Scoatem burta o feliem cat dorim bucatile de mici,curatam de pe oase zgarciurile si putina carne care este si pe punem din nou in cratita.Separat batem 3-4 oua cu putina sare,piper,otet,lingura d efaina si cateva linguri de smantana grasa.Omogenizam totul si cu polonicul luam zeama fierbinte din oala si turnam peste oua,avand grija sa nu se branzeasca,la final cad compozitia am subtiat-o suficient o turnam in oala,care este data dupa foc.Se serveste cu usturoi,ardei iute,fiecare dupa preferinta.

TIPS-URI

1

eu am fiert burta cu oasele si zarzavatul si am dres-o cu ou si smantana a doua zi cand am servit ciorba

2

se adauga suplimentar,smantana,otet,fiecare in functie de gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lavinia 1

21.10.2013, 20:19

una din preferatele mele

MotanLaOale 1

21.10.2013, 20:30

buna buna

laura_n 1

22.10.2013, 15:56

buna tare, de asta l-ai perfuzat pe Padre )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta