Ciorba de burta

de papabundetot in Ciorbe, 15 Noi 2014 | 4232 vizualizari

 

Este a 2-a oara in aceasta viata cand fac ciorba de burta,de data asta,a iesit mult mai bine decat prima data,deja sunt experimentata,si care orice lucru pe care il faci de mai multe ori,mereu iese mai bine,decat prima data.

Pentru aceasta ciorba m-am inspirat de pe blogullui Adi Hadean desi asa cum scria acolo,reteta este de fapt meritul d-nei Hadean :) http://www.adihadean.ro/2013/12/ciorba-de-burta-a-doamnei-hadean/,si pare ca este foarte buna (eu nu mananc,doar o fac,asa ca nu stiu ce gust are),dar am primit multe laude la adresa ei.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 buc rasol de vita
  • 1 os cu ceva carne de la un ciolan afumat
  • 2,5 kg burta
  • 3 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 3 radacini de pastarnac
  • 1 telina medie ca si marime
  • 7 catei de usturoi
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 ml smantana
  • sare,
  • otet de la gogosari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus o oala cu apa si putina sare la foc si am oparit acolo burta aproximativ 10 minute,apoi am scos-o si am lasat-o deoparte.

In alta oala mare am pus apa,sare,rasolul de vita si osul de la ciolan si le-am lasat sa fiarba aproximativ 2 ore,apoi am adaugat legumele curatate si spalate,asa intregi cum erau si am mai lasat sa fiarba,pana cand si legumele s-au fiert.Am scos din oala legumele si carnea,carnea dupa ce s-a racit un pic am curatat-o de pe oase,am taiat-o in fasiute mici si am adaugat-o inapoi.Morcovii i-am dat pe razatoarea mica,usturoiul l-am zdrobit ,le-am pus intr-un castron,am adaugat si 2 linguri ulei de masline peste morcovi si usturoi,am amestecat bine si am pus in oala acest amestec si am lasat sa fiarba.Am adaugat si burta in oala si am lasat-o sa fiarba aproximativ o ora.Restul legumelor eu nu le-am mai adaugat inoala,darpentru cine doreste,sa stiti ca nu e interzis 

Dupa ce ciorba mea a fiert complet,am stins focul,am pus intr-un castron 3 galbenusuri,smantana,am amestecat bine si apoi am adaugat cate putina ciorba in asa fel incat sa ajung treptat cu smantana la temperatura care era in oala pentru ca oul sa nu se stranga.Cand am obtinut in castron o zeama fierbinte,am adaugat totul in oala amestecand usor.Am dres la final ciorba cu otet de la gogosari si putina sare si asta a fost tot.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta 352270
retete culinare - Ciorba de burta 352271
retete culinare - Ciorba de burta 352272
retete culinare - Ciorba de burta 352273
retete culinare - Ciorba de burta 352274
retete culinare - Ciorba de burta 352275
retete culinare - Ciorba de burta 352276

COMENTARII (17)

dantes 1

16.11.2014, 08:32

Buna!

simona72 1

16.11.2014, 18:01

Tare buna!!

claudiaO 1

17.11.2014, 09:00

vreau si eu o portie cu ardei iute si smantana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55