Ciorba de burta

de Gicuta69 in Supe/Ciorbe, 23 Sep 2015 | 8244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg burta proaspata de vita
  • un rasol de vitel
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • o bucata telina
  • un pastarnac
  • o capatana mare de usturoi
  • 800 ml smanana grasa
  • 9 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
  • otet
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat cca 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3 ore in frigider.Dupa expirarea timpului, am clatit burta cu apa rece si am oparit-o. Am pus-o la fiert impreuna cu rasolul intr-o oala mare. Am indepartat spuma care s-a format si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Cand apa a mai scazut am adaugat alta apa fierbinte. Rasolul dupa cca 2 ore s-a fiert si l-am scos din oala. Dupa aproximativ 5 ore cand burta a fost aproape fiarta ,am adaugat legumele curatate si spalate, putina sare si frunzele de dafin. Am adaugat  si jumatate din capatana de usturoi curatat si lasat intreg.Cand burta a fiert am scos-o, am lasat-o sa se racoreasca si am taiat-o fasii. Am strecurat supa, am pus deoparte doua polonice iar restul am pus-o din nou la fiert impreuna cu burta taiata. Am batut galbenusurile bine cu telul si le-am amestecat cu smanana si cele doua polonice de supa  racorita.Am turnat in oala compozitia de galbenusuri cu smantana si am amestecat continuu sa se omogenizeze.

 Am adaugat otet dupa gust si am condimentat cu sare si piper, Am mai lasat sa dea cateva clocote.Din restul de usturoi am facut un mujdei pe care l-am adaugat in farfurie in momentul servirii. Ciorba se serveste fierbinte cu ardei iute.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta-0
Ciorba de burta-1
Ciorba de burta-2
Ciorba de burta-3
Ciorba de burta-4
Ciorba de burta-5
Ciorba de burta-6
Ciorba de burta-7
Ciorba de burta-8
Ciorba de burta-9

COMENTARII (22)

Catalina L

Catalina L 1

24.09.2015, 21:54

mor de poftaaaaaaaaaa

mihaelar63

mihaelar63 1

25.09.2015, 02:31

Asta-i ciorba de burta adevarata din burta proaspata Mama mia , ati avut bairam? De ai facut asa cantitate mare)

Rux

Rux 1

26.09.2015, 13:27

Wow! Buna tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!