Ciorba de burta cu smantana

de epurasha2bb in Ciorbe, 27 Iul 2010 | 12902 vizualizari

 

e una din preferatele mele

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de burta de vita prefiarta si taiata suvite din comert din congelator
  • 1 os de vita cu putina carnita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacinuta de telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4 graunti usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 galbenus crud
  • 1 ardeias iute
  • 1 cutiuta de smanatana grasa
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri otet
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta cu smantana:

Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare.

Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot,  sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar intregi.Se lasa la fiert pana ce zeama se albeste si devine putin opaca.Se adauga acum burta si se scot legumele.Se mai lasa cam 35-40 de minute sa se inmoaie si burta.

Separat pregatim smantana pentru final,amestecam cu piper, faina, otet si un galbenus de ou crud.Apoi adaugam si grauntii de usturoi zdrobiti.

Se toaca patrunjelul verde si s epresara deasupra in momentul servirii.

Se serveste cu ardei iute alaturi si cu inca un castronel de smantana simpla alaturi.Cui ii place poate servi si o pasta de hrean alaturi, eu prefer usturoiul.

 

TIPS-URI

1

puteti pastra o parte din legume in ciorbica taiate rondelute mici, in special cele albe care nu strica aspectul ciorbitei.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta cu smantana-0
Ciorba de burta cu smantana-1
Ciorba de burta cu smantana-2
Ciorba de burta cu smantana-3
Ciorba de burta cu smantana-4
Ciorba de burta cu smantana-5
Ciorba de burta cu smantana-6

COMENTARII (20)

Ina

Ina 1

28.07.2010, 08:21

merge si vara, de minune!

Ubulika

Ubulika 1

28.07.2010, 09:30

vreauuuuuu

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

28.07.2010, 18:24

si eu vreau......................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!