Ciorba de burta de vita

de ela in Ciorbe, 5 Mar 2012 | 5556 vizualizari

 

azi va dau sa mancati pentru ultima data....am luat hotararea sa nu mai postez retete.....m-am saturat sa tot fac pizza :))))...am ajuns la concluzia ca pierd timpul,ca am lucruri mai importante de facut...consider ca nu sunt o bucatareasa atat de buna si las pe cei care se pricep sa gateasca pentru voi...poate asa,din cand in cand voi mai posta cate o reteta,dar doar daca voi considera ca este ceva deosebit...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita congelata,oparita,curatata si taiata fifeluta
  • 500 gr muschiulet de vita
  • 2 oi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 4 catei usturoi
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 linguri zeama de la ardei iute la borcan
  • 1 lingurita bors magic
  • sare
  • 3 morcovi mai mari
  • 2 bucati pastarnac
  • 1 ardei rosu capia
  • 1 ardei galben capia
  • 550 gr iaurt gras
  • 200 gr smantana grasa
  • leustean
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta de vita:

Burta o lasam la decongelat  cu cateva ore inainte.

Curatam ardeiul si il taiem in doua.Curatam doi morcovi si pastarnacul.Muschiuletul de vita il taiem marunt.Punem la fiert intr-o oala sub presiune ardeiul,piperul,morcovii,sare si pastarnacul in apa(3/4 lichid intr-o oala de 7litri am pus eu).Lasam la foc mare si cand incepe sa fluiere oala,dam la foc mic si din acea clipa lasam 50minute.Oprim focul si luam capacul(cand s-a racit oala).Strecuram supa si o punem inapoi in oala cu muschiuletul,burta de vita si foile de dafin si cu morcovii pasati cu o furculita,timp de 40minute.

Usturoiul il mixam int-un robot mic de bucatarie cu cateva linguri de zeama de la ciorba(am vazut asta la Sylvia :)) ) si il punem in ciorba spre sfarsit.Adaugam zeama de la ardeii iuti,otetul balsamic si borsul.

Lasam deoparte 3 polonice cu ciorba sa se raceasca.

Curatam un morcov,il radem si il punem la calit in doua linguri de ulei cateva minute,pana prinde uleiul culoarea de la morcovi,trecem morcovii printr-o sita si punam uleiul in ciorba ca sa ii dea o culoare frumoasa si stropi de grasime(am vazut asta la Sylvia,Ina si Bunica).

Galbenusurile cu iaurtul si smantana le mixam bine.Punem peste compozitie ciorba lasata la racorit.Adaugam totul in oala cu ciorba lasata si ea 15minute sa se racoreasca.Presaram deasupra leustean tocat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de burta de vita 150188
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150189
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150191
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150195
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150196
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150197
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150201
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150203
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150204
retete culinare - Ciorba de burta de vita 150249

COMENTARII (59)

ela 1

18.06.2013, 15:05

mihaelar63 1

17.10.2013, 02:11

Asta-i farmecul gatitului . Sa schimbi cate ceva , sa nu aiba mancarea acelasi gust Am inceput si eu la greu sa pun legume la ciorba de burta Cred ca nici oala nu o mai ai , pana am vazuteu ciorbita asta buna

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 16:49

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L