Ciorba de burta megadelicioasa

de elizahorj in Ciorbe, 4 Ian 2013 | 2663 vizualizari

 

Recunosc ca in ceea ce priveste ciorba de burta sunt destul de pretentioasa. De altfel nici nu mi-a placut pana acum vreo 3 ani cand am mancat la nunta mea. Asa ca, m-am decis sa testez variante diferite in bucatarie si am ajuns la ceea ce urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g burta prefiarta
  • 2 morcovi medii
  • 1 lingura de oregano
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingura de rozmarin uscat
  • piper(dupa gust)
  • Secretul Gustului (dupa gust)
  • 4 galbenusuri
  • perle de tapioca (daca vreti sa o ingrosati)
  • 100 ml lapte
  • o lingura de ulei de masline cu busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta megadelicioasa:

Se pune la fiert burta. Pentru ca este prefiarta nu va trebui sa asteptati mult pana se mai fierbe o data (pentru a da gust ciorbei).

Taiati marunt morcovii, adaugati "Secretul Gustului" (cantitatea difera in functie de gustul fiecaruia), o lingura de oregano, o lingura de cimbru, o lingura de rozmarin si piper dupa gust. Amestecati bine, iar dupa vreo 3 minute adaugati 4 galbenusuri frecate bine, o lingura de ulei de masline cu busuioc, 100 ml lapte si perle de tapioca (daca vreti sa iasa mai cremoasa). Lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute si...obtineti o ciorba de burta megadelicious.

POFTA BUNA :)

 

TIPS-URI

1

Perlele de tapioca se folosesc ca si agent de ingrosare in locul fainii. Sunt niste bilute mici care dupa ce fierb se umfla si devin transparente. Arata destul de interesant in mancaruri si nu schimba gustul. De asemenea nu veti intampina probleme cu balonarea (ca si in cazul fainii).

COMENTARII (12)

Panacris 1

05.01.2013, 11:44

Bine ai venit in comunitate! Intradevar interesanta abordare a ciorbei de burta

Bya Ralu 1

05.01.2013, 22:57

cred ca e super!

elizahorj 1

07.01.2013, 12:40

Multumesc fetelor. Sunteti niste dragute

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D