Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-

de mihaelar63 in Ciorbe, 4 Mai 2014 | 20662 vizualizari

 

Materia de baza - capul de miel , este atat de urat incat iti vine sa fugi in lume .Cu timpul m-am obisnuit si eu sa o prepar , asa cum am invatat de la mama .

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de miel
  • 100 ml otet
  • 2 linguri pasta ardei
  • 1/2 pasta ardei iute ,, Eros PIsta ''
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 cani de verdeturi tocate : marar , telina , tarhon . leustean
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-:

Capul de miel se spala bine si se  opareste in apa clocotita cu sare .

Se arunca apa , se spala capul de miel cu apa rece si se transfera intr-o oala curata cu apa .

Legumele se curata si se spala .

Verdeturile se  toaca .

Cand apa clocoteste se pun radacinoasele taiate cuburi  + pasta de ardei + foaia de dafin .Sarati .

Cand morcovul este fiert se drege ciorba cu smantana si zeama de lamaie .

In acest moment se pun verdeturile care trebuie sa fie doar usor oparite pentru a-si pastra savoarea .

Capul de miel se scoate din ciorba si se lasa celor amatori sa-l devoreze .Eu am ales sa pastrez doar limba pe care am feliat-o si am pus-o in fiecare farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

delia64 1

20.04.2015, 19:36

TOCANITA

mihaelar63 1

20.04.2015, 21:14

Da stiu chiar azi m-am gandit la asta . Denes mereu imi zice sa-i fac asa cum am preparat cand a fost Delia . Chiar asa cum era ? cu ce ? Cum ?

delia64 1

20.04.2015, 22:18

Pai era cu organe de miel , ceapa verde , usturoi verde si la urma ai pus patrunjel verde , nu stiu ce ai mai pus ....suflet cred , dar a fost un deliciu !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors de miel