Ciorba de cartofi

de T I M E A in Ciorbe, 5 Apr 2012 | 2937 vizualizari

 

O ciorba de cartofi cu legume, ideala pentru zilele de post si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • Pt 4 l apa avem nevoie de:
  • 4 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1/4 telina radacina
  • 1/2 ardei verde
  • un pumn mazare
  • 5 cartofi
  • frunze de telina si patrunjel
  • 200 ml suc de rosii
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi:

Mai intai punem apa la fiert entru ciorba de cartofi. Curatam si spalam legumele. Taiem morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si le punem in apa clocotita. Lasam la fiert la foc mic pana sunt aproape fierte. Punem sare si piper dupa gust.

Adaugam cartofii taiati cubulete si mazarea si lasam in continuare pe foc pana se fierb.

Turnam apoi sucul de rosii in ciorba de cartofi, adaugam frunzele de telina tocate si lasam sa mai dea o data in clocot.

Luam ciorba de cartofi de pe foc si adaugam si patrunjelul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

daca va place mai acra, puteti drege ciorba de cartofi cu bors de putina sau zeama de varza murata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de cartofi 156207
retete culinare - Ciorba de cartofi 156208
retete culinare - Ciorba de cartofi 156209
retete culinare - Ciorba de cartofi 156210
retete culinare - Ciorba de cartofi 156211

COMENTARII (22)

Teo 1

11.04.2012, 23:20

ciorba de cartofi e mai gustoasa in strachina!

Angelina_Elena 1

24.09.2012, 14:44

foarte,foarte buna!

babi5 1

07.10.2014, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21