Ciorba de cartofi

de Constelatialeu in Ciorbe, 12 Sep 2013 | 1818 vizualizari

 

Inca nu sunt gata cu bucataria,ca n-am mobila,dar am gasit vechea masa si m-am apucat sa fac ceva de mancare,ca m-am saturat de uscaturi.....PS.Cand fac ciorba imi place sa fierb si 1-2 oase cu maduva,ii da un gust mai bun...ce sa fac, sunt carnivora....

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi potriviti
  • 3 oase de porc cu maduva
  • 3 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura knorr 10 legume
  • sare de lamaie pentru acrit
  • marar
  • patrunjel
  • cca 3-4 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi:

Mai intai punem la fiert oasele  in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si patrunjelul il dam pe razatoarea mica,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Dupa ce am luat toata spuma si maduva din oase e fiarta,adaugam legumele si lingura de knorr,daca mai este nevoie mai adaugam sare.Lasam sa fiarba 10 min apoi punem si cartofii taiati cuburi mai mari.

Cand legumele si cartofii sunt fierti acrim cu sare de lamaie ,oprim focul si punem marar si patrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

cand punem la fiert oasele adaugam si putina sare..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de cartofi 259285
retete culinare - Ciorba de cartofi 259287
retete culinare - Ciorba de cartofi 259289
retete culinare - Ciorba de cartofi 259290
retete culinare - Ciorba de cartofi 259291

COMENTARII (18)

simona72 1

12.09.2013, 19:46

Harnica ai mai fost...se vede ca a dat rau foamea in tine...

Rocsi 1

12.09.2013, 20:17

Mmm ce gustoasa!

Cris2711 1

13.09.2013, 00:47

esti de a mea,ciorbara)vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25