Ciorba de cartofi cu afumatura

de claudiaO in Ciorbe, 24 Oct 2014 | 1625 vizualizari

 

Daca tot este vreme a rece, m-am gandit ca ar merge de minune o ciorbita cu afumatura, asa ca , am achizitionat cele necesare si m-am apucat de treaba ...aseara :)

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de coasta afumata
  • 300 gr ciolan afumat dezosat
  • 3 buc morcovi maricei
  • 2 buc pastarnac
  • 1 buc ardei capia rosu
  • 2-3 cartofi maricei
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 200 gr smantana 20% grasime
  • tarhon la otet + otet pt acrit
  • sare si o lingura vegeta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura:

Spalam bine carnea afumata si coasta si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine si o mai lasam sa fiarba vreo 10-15 minute. Legumele le curatam si le tocam marunt, apoi  le punem la fiert peste carne vreo 10 minute, apoi adaugam si cartofii curatati si taiati cuburi mari. Lasam pe foc pana se patrund cartofii. Punem otet de la tarhon dupa gust, saram si adaugam si putin veget a(cui nu ii place poate sa nu puna).

Galbenusurile le amestecam cu smantana, punem zeama de la ciorba pana se incalzeste amestecul, apoi turnam in olala.Amestecam usor. Albusul il batem cu o furculita si facem zdrente in ciorba.Dam intr-un clocot,apoi  asezonam cu o mana buna de tarhon din otet si putem servi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de cartofi cu afumatura 348818
retete culinare - Ciorba de cartofi cu afumatura 348819

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.10.2014, 21:50

Tare gustoasa!

mirela0911 1

26.10.2014, 10:35

buna ciorbica

Jessi 1

05.11.2014, 19:58

nu am facut exact asa cum scria akolo am facut unpik pe felul meu dar totus a iesit super ciorba!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55