Ciorba de cartofi cu afumatura

de DanaModog in Ciorbe, 18 Dec 2014 | 5458 vizualizari

 

Ador sa mananc ciorbe si supe! Ciorba aceasta imi aduce aminte de bunica si de copilaria mea. Bunicii au fost si sunt comoara mea!

 

INGREDIENTE

  • 300 g costite afumate
  • 12 cartofi medii
  • 3 morcovi razuiti
  • 2 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • Jumatate de gogosar
  • Frunze (tarhon, patrunjel, telina, leustean)
  • 2 cuburi de legume Knorr (am completat cu vegeta ca sa fie mai sarat)
  • 2,5 l apa
  • 200 ml smantana 25% grasime ( ador smantana grasa aduce gust de smantana de casa)
  • Ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura:

Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in ulei, adaugam morcovul razuit si gogosarul cubulete si lasam pana ceapa devine aurie.

Punem costitele si le lasam un pic in ulei si adaugam apa si radacina de patrunjel. Am lasat la fiert o ora costita dupa care am pus cartofii taiati cubulete. Cand cartofi sunt fierti punem smantana intr-un bol si adaugam treptat supa si  amestecam.

Dupa o punem in oala adaugam frunzele tocate si mai lasam 5-10 minute.

TIPS-URI

1

Ca sa am frunze verzi tot timpul eu le tai marunt, le pun in caserole si le congelez. Nu isi schimba deloc gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de cartofi noi