Ciorba de cartofi cu bulion

de biancas76 in Supe/Ciorbe, 25 Iul 2010 | 9790 vizualizari

 

Foarte buna aceasta ciorba. Merita sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • un fir de carnat afumat de casa (cumparat din magazin)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 fire telina
  • 1 ceapa alba
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 ml bulion
  • 200 gr smantana
  • sare, delikat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu bulion:

Cartofii se curata, spala si se taie cubulete. Carnatul afumat se taie rondele.

Am luat o oala de 3 l in care am calit 3 linguri ulei carnatul dupa care am adaugat ceapa taiata marunt si am mai lasat vreo 5 minute.Am pus lingurita de boia, frunzele de telina, cartofii si am pus cca 3 l apa. Am acoperit cu capac si am lasat sa fiarba la foc mic. Am mai pus putina sare si delikat de legume. Cand cartofii sunt aproape fierti se face din 2 linguri de ulei si 2 linguri de faina un rantas care se stinge cu bulion si cu putina apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase si se adauga cele 200 g smantana si se baga in ciorba. Se mai da un clocot bun dupa care se scot frunzele de telina afara. Se serveste calda, e foarte buna, noua ne-a placut.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

biancas76 1

25.07.2010, 16:08

Incearca si cu putin bulion sa vezi ce buna e

Rocsi 1

25.07.2010, 16:29

asta e pe gustul meu

Bucataras Medi 1

25.07.2010, 19:34

buna,buna................

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu smantana si usturoi