Ciorba de cartofi cu costita afumata

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 31 Mar 2010 | 19082 vizualizari

 

Pentru ca nu pot sa pun toata familia la zi de post :) in paralel fac si postez si din mancarurile casei .

 

INGREDIENTE

  • cativa cartofi mari ( in jur de 1 kg)
  • o jumatate de ardei rosu,
  • o bucata de radacina de telina,
  • un fir de telina ( frunze si tulpina) ,
  •  o radacina de patrunjel,
  • o ceapa mare,
  • un morcov mare,
  • un fir de tarhon verde sau conservat, 
  • 300 ml smantana,
  • sare,
  • piper,
  • bors magic pentru acrit,
  • o lingurita legume deshidratate sau delikat de legume ,
  • o lingura de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu costita afumata:

Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina  taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina si cel de tarhon.

Lasam sa fiarba la foc mic si mai adaugam apa daca trebuie ( apa sa fie mereu clocotita ) timp de 30-45 de miute, pana este carnea proape fiarta. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cartofii si mai laam 12-15 minute. Sunt de preferat cartofii rosii pentru ciorbe pentru ca nu se sfarama la fiert si raman intregi si isi pastreaza consistenta.  Cand sunt cartofii fierti adaugam smantana , dregem cu condimente si bors magic. Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita ,  in functie de preferinte( eu am pus tot tarhon)  pus direct in farfurie .

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de cartofi cu costita afumata-0
Ciorba de cartofi cu costita afumata-1
Ciorba de cartofi cu costita afumata-2
Ciorba de cartofi cu costita afumata-3

COMENTARII (4)

nadina73

nadina73 1

31.03.2010, 16:41

cu costita nu am facut am sa incer arata grozav

Sylvia

Sylvia 1

31.03.2010, 17:56

Este excelenta doar ca putin cam calorica ca aproape orice mancare buna

Bya Ralu

Bya Ralu 1

28.02.2012, 15:52

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!