Ciorba de cartofi cu tarhon

de Merisor in Ciorbe, 16 Ian 2015 | 39144 vizualizari

 

Dupa atata carne si mancaruri grele, am simtit nevoia sa prepar o ciorba acra, de cartofi si aromata cu mult tarhon.
A fost binevenita si apreciata!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi rosii, mari
  • 3 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina telina
  • 1 ardei rosu
  • 25 ml ulei
  • 3 l apa
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri otet
  • tarhon uscat si maruntit
  • patrunjel verde
  • sare, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu tarhon:

Nu pot sa dau o cantitate la tarhon, pentru ca nu am o masura anume, eu il presar deasupra ciorbei, cat sa acopere toata suprafata vasului.

Curatam legumele, le spalam bine si le tocam cubulete.

In vasul in care vom prepara ciorba, punem uleiul la incins si adaugam in acelasi timp, ceapa, morcovul si telina.

Presaram si putina sare si adaugam o cescuta de apa fierbinte.

Acoperim vasul si lasam legumele sa se inabuse bine.

Cand sunt bine inmuiate(le vom incerca, gustandu-le), adaugam cartofii si ardeiul, apoi completam cu apa fiarta.

Acoperim din nou vasul si asteptam pana cand cartofii se vor patrunde usor la testul cu furculita si vom presara tarhonul.

Eu adaug tarhonul cam in ultimele 10-15 minute de preparare.

Intr-un bol, amestecam galbenusul cu smantana si le diluam cu otet.

Adaugam peste acest amestec, cateva linguri de supa fierbinte, omogenizam bine si turnam totul in vas, mestecand continuu sa se dilueze uniform, fara a se branzi smantana.

Mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care potrivim ciorba de sare, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Servim ciorba fierbinte cu ardei iute si fara paine, sau cu o ceapa rosie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de cartofi noi