Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

de Panacris in Ciorbe, 4 Oct 2013 | 7559 vizualizari

 

O ciorbă ce-mi amintește de bunica;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • grăsime de rață 2 linguri,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ardei gras 1 bucată.
  • roșii 2 bucăți,
  • tije de țelină,
  • leuștean proaspăt,
  • zeamă de varză cca. 500 ml,
  • spatzle cca. 150 g,
  • mărar,
  • cartofi albi de Covasna cca 5 bucăți medii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză:

Ceapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu semiacoperit. Între timp se curăță cartofii, se taie bucățele și se adaugă la amestecul de mai sus. Se completează cu apă, cca. 2000 ml și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 30 de minute. Între timp zeama de varză se dă în clocot și se adaugă la ciorbă și se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Se asezonează de leuștean,mărar verde, eventual sare și piper. Spre finalul fierberii se adaugă spatzle și se mai lasă la fiert cca. 10 minute.

Se servește fierbinte cu adaos de ardei iute, după gustul fiecăruia! 

TIPS-URI

1

ca să fie de post, grăsimea se înlocuiește cu ulei și spatzlele cu fidea fără ou;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

bianca92 1

06.10.2013, 22:34

Arata foarte bine si cu siguranta e si gustoasa

Sim0na 1

07.10.2013, 11:16

Una din ciorbitele mele preferate!

diaconta 1

07.10.2013, 15:56

o ciorbita tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu galuste