Ciorba de cartofi noi cu marar

de Constelatialeu in Ciorbe, 16 Iun 2015 | 9588 vizualizari

 

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici posibil, ca de ce sa-mi usurez eu munca,mie imi place munca din aia de Sisif,sa curat o ora la cartofi.....mai sa-mi treaca pofta....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg catrofi noi,din aia mici,micuti
  • 2 ardei capia
  • 1 morcov mare
  • 1 pastranac mare
  • 2 legaturi de ceapa verde parte de frunze
  • 1 ceapa galbena
  • 50 ml ulei
  • sare
  • sare de lamaie pentru acrit
  • marar
  • 1 ou
  • cca 3 l apa
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi noi cu marar:

Timpul trebuia sa fie mai mic daca nu ma incapatanam sa cumpar cartofi din aia mici, dar asa am vrut asa am facut....Mai intai curatam cartofii, apoi legumele toate, spalam si trecem sa le taiem. Frunzele de ceapa taiate marunt, ceapa galbena taiata marunt, morcovul, pastranacul si ardeiul taiate cubulete mici. Punem o oala  pe foc  lasam sa se incinga, adaugam uleiul apoi punem legumele, adaugam 1 lingurita de sare si le calim cca 10 min.

Dupa aceea adaugam cca 3 l apa si alsam sa dea in clocot, cand a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii, potrivim de sare, mai adaugam 1/2 l apa si lasam sa fiarba pana se patrund cartofii. Cand cartofiii au fiert,tragem oala de pe foc, adaugam sare de lamaie, cat vrem de acra sa facem ciorba,apoi mararul tocat si la final batem oul. Se serveste atat calda cat si rece, eu o prefer rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi cu marar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana..de Bihor