Ciorba de curcan cu galuste

de La Ancuta in Ciorbe, 10 Mar 2011 | 8222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gaturi de curcan (nu le-am cantarit, am avut 4 bucati mai mari)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telin
  • 1 ardei
  • 3 linguri bulion
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 8 linguri gris
  • cimbru
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu galuste:

Se spala bine carnea si se portioneaza. Punem carnea la fiert cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie.

Taiem ceapa marunt si legumele cubulete. Se pot da pe razatoare dar noua ne plac bucatele.

Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa si legumele si lasam sa fiarba 30-45 de minute.

Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul si cimbrul.

Pregatim galustele astfel:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le amestecam cu uleiul si putina sare.

Adaugam galbenusurile peste spuma si amestecam usor. Adaugam apoigrisul in ploaie si omogenizam.

Dam focul mic si adaugam o cana de apa rece in ciorba.

Cu lingura uda formam galustele si le plonjam in ciorba. Lasam sa firarba la foc mic 15-20 de minute. Incercam galustele cu furculita.

Potrivim ciorba de sare si piper si stingem focul. Adaugam apoi patrunjel verde tocat si acoperim.

Servim calda.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de curcan cu galuste 90705
retete culinare - Ciorba de curcan cu galuste 90706
retete culinare - Ciorba de curcan cu galuste 90707
retete culinare - Ciorba de curcan cu galuste 90708
retete culinare - Ciorba de curcan cu galuste 90709
retete culinare - Ciorba de curcan cu galuste 90710
retete culinare - Ciorba de curcan cu galuste 90711

COMENTARII (48)

Geanina87 1

12.12.2013, 19:00

La Ancuta 1

12.12.2013, 21:55

Multumesc

abstract01 1

18.12.2013, 17:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18