Ciorba de curcan cu taitei de casa

de ianculubita in Ciorbe, 31 Mai 2011 | 15093 vizualizari

 

Am auzit pe la diversi specialisti,ca pe primul loc in calitatile nutritive si cea mai sanatoasa este carnea de curcan;dupa cum a-ti observat,m-am conformat si am trecut pe carne de curcan,asta pana apare o alta informatie,c-asa-i la noi.

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan(eu am avut un tacam)
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1cutie de rosii
  • 1ardei iute
  • 2oua
  • 1cana de faina
  • sare
  • 1l de bors
  • 1leg.de patrunjel
  • 1leg.de leustean
  • 2cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu taitei de casa:

Carnea portionata,spalata,o dau in cateva clocote dupa care o spal si oala bineinteles si o pun din nou la fiert in apa calda;pentru ca fierbe foarte repede,pun si zarzavatul curatat,spalat, taiat sau dat pe razatoare,cartofii taiati in sferturi;dupa ce incepe sa clocoteasca adaug si rosiile zdrobite cu furculita(daca nu sunt taiate) si un varf de lingurita de zahar;las sa fiarba incet,acoperit 20-30min;

in acest timp,fac taiteiii dintr-un ou batut cu putina sare si faina;fac foaie subtire,o rulez si o tai;dupa ce legumele si carnea sunt fierte,adaug borsul fiert in alt vas,condimentez dupa gust,verdeata taiata marunt,cand clocoteste pun taieteiii,cand acestia s-au ridicat la suprafata(semn ca sunt fierti)opresc focul si rastorn oul ramas batut bine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de curcan cu taitei de casa 108073
retete culinare - Ciorba de curcan cu taitei de casa 108075
retete culinare - Ciorba de curcan cu taitei de casa 108077
retete culinare - Ciorba de curcan cu taitei de casa 108080

COMENTARII (14)

Rux 1

01.06.2011, 17:28

Arata excelent

Dya Daniela Andrei 1

01.06.2011, 20:51

deyutzky 1

06.06.2011, 18:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29