Ciorba de curcan cu zeama de varza

de Oana in Ciorbe, 2 Mai 2009 | 19417 vizualizari

 

Ciorbita am pregatit-o pentru prima zi a Anului Nou, o ciorba acra, sa te unga la suflet! merge de minune dupa o noapte nedormita

Am avut curcan de tara si zeama de varza de la mama.

 

INGREDIENTE

  • aripi, coaste, gat, pipota si ficatel
  • 3 morcovi
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • bucata de telina
  • 1 l zeama de varza
  • o cutie rosii in bulion
  • fidea
  • sare
  • un ou
  • leustean uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu zeama de varza:

Maruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana  a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert.

Si au fiert…si au fiert…cateva ore bune, pana carnea a fost moale. Am completat mereu in oala cu apa clocotita, pe masura ce carnea fierbea si apa scadea.

Intre timp am pregatit legumele, curatate si spalate, apoi taiate cubulete.

Bun! Cand carnea a fiert am pus legumele taiate in ciorba, iar cand aceastea s-au inmuiat am adaugat zeama de varza clara si o cutie de 400g de rosii in bulion, taiate marunt. Am mai lasat 10 minute si apoi am pus fideaua si sare dupa gust (sarea o punem la final pentru ca si zeama de varza este sarata si trebuie sa verificam gustul inainte de a mai pune sare).

Dupa ce am stins focul am batut un ou deasupra si am pus leustean uscat. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de curcan cu zeama de varza 2038
retete culinare - Ciorba de curcan cu zeama de varza 2039
retete culinare - Ciorba de curcan cu zeama de varza 2040
retete culinare - Ciorba de curcan cu zeama de varza 2041
retete culinare - Ciorba de curcan cu zeama de varza 2042
retete culinare - Ciorba de curcan cu zeama de varza 2043
retete culinare - Ciorba de curcan cu zeama de varza 2044
retete culinare - Ciorba de curcan cu zeama de varza 2045

COMENTARII (2)

Oana 1

16.09.2009, 11:27

Daaaa, mi s-a facut pofta si mie La iarna...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D