Ciorba de dovlecei

de Sim0na in Ciorbe, 5 Iun 2012 | 5063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • ½ ardei gras rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 2 linguri orez
  • 4 rosii coapte
  • 2 linguri bors magic
  • ulei
  • sare
  • 3 litri apa
  • leustean
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei.  Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin razatoarea mare si am  taiat si cateva rondele. Am adaugat si radacinoasele peste ceapa inmuiata putin, iar la urma am pus si ardeiul tocat. Am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat 3 litri de apa calduta, adaugand 1 lingura de sare. Am lasat sa fiarba cca 30 minute. Am adaugat dovlecelul curatat si taiat bucati si orezul si am mai lasat cateva minute. Intre timp am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Le-am adaugat si pe acestea in ciorbita. Cand toate legumele au fost fierte am adaugat borsul si verdeata tocata marunt, am portivit de sare si am oprit focul.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de dovlecei 165677
retete culinare - Ciorba de dovlecei 165678
retete culinare - Ciorba de dovlecei 165679
retete culinare - Ciorba de dovlecei 165680
retete culinare - Ciorba de dovlecei 165681

COMENTARII (28)

bettyC 1

12.06.2012, 11:52

arata superr SIMONA

bettyC 1

12.06.2012, 11:53

Sim0na 1

12.06.2012, 12:33

Betty, mercic

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D