Ciorba de dovlecei

de Sidy in Ciorbe, 10 Oct 2012 | 2361 vizualizari

 

O ciorba de dovlecei care se poate consuma rece sau calduta; este bine venita pe caldurile de afara .
Este hranitoare, usor de facut si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti ca marime
  • 1 ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1 l lapte prins( sana)
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si  se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor.

Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras.

Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand cu lingura.

Adaugam pasta de gogosari, dovleceii rasi si apa cat sa depaseasca legumele cu 4 degete.Punem si cateva crengute de marar verde.Daca aveti zer , inlocuiti cu mare incredere 1/2 din cantitatea de apa cu el...nu veti regreta, este foarte sanatos .

Asezonam ciorba si o lasam sa dea in clocot 15 minute pina se fierb legumele.

Laptele prins il amestecam in borcan cu o lingura , apoi adaugam un polonic de ciorba fierbinte  peste lapte, amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba.

Stingem focul si presaram deasupra 2-3 crengute de marar verde tocat.

Nu uitati de ardeiul iute !

Se serveste calduta, cu smantana (optional).

Ciorba de dovlecei rece, este deosebit de gustoasa, mai ales daca atunci o scoti din frigider si adaugi smantana tot rece. Este racoritoare si nu transpiri, dupa ce o consumi.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de dovlecei-0
Ciorba de dovlecei-1
Ciorba de dovlecei-2
Ciorba de dovlecei-3
Ciorba de dovlecei-4

COMENTARII (18)

ANNA_46

ANNA_46 1

10.10.2012, 16:04

Foarte buna ciorbita

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

10.10.2012, 18:49

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!