Ciorba de fasole

de ancutsa in Ciorbe, 9 Aug 2016 | 724 vizualizari

 

Imi place sa servesc ciorba de fasole alaturi de crutoane sau paine prajita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ceapa + 2 cepe pentru calit;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • Sare dupa gust;
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie;
  • O lingurita de bulion;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.

Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust.

Cand este totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii se pune peste ele o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu paine prajita.

 

Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.

Portii: 10

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/ciorba-de-fasole-3.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole 453190
retete culinare - Ciorba de fasole 453191
retete culinare - Ciorba de fasole 453192

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

10.08.2016, 08:48

e in program sa fac si eu azi!

Rocsi 1

10.08.2016, 21:06

Ciorba de fasole, este preferata mea!

ancutsa 1

27.09.2016, 12:01

Daniela, multumesc pentru vizita!

Rocsi, daaa, si mie imi place tare mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: