Ciorba de fasole acrita cu corcoduse

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 29 Mar 2016 | 6466 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la bunica mea. Este unul dintre felurile mele preferate de mancare. O pregatesc cu mare drag de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 lingura seminte de marar
  • 1 cana gem acru de corcoduse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole acrita cu corcoduse:

Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole. 

Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati totul (inclusiv uleiul) in oala in care aveti fasolea fiarta. Mai lasati sa fiarba atat cat este nevoie sa se inmoaie morcovul si ardeiul. 

Dupa ce fasolea si toate legumele sunt fierte, acriti ciorba cu gem acru de corcoduse. Nu stiu daca se gaseste in comert, eu il am de la bunica mea care il pregateste in casa. Aveti grija ca este destul de acru si contine si sare. O data cu acreala puneti in oala si semintele de marar, acestea vor da un gust intens de marar). Mai lasati sa fiarba cat sa se omogenizeze si sa se acreasca ciorba.

Potriviti de sare si, dupa ce ati oprit focul, puneti cele 2 legaturi de marar tocate marunt. Daca nu va place mararul asa mult, puteti pune mai putin.

Se serveste atat calda cat si rece. Eu o prefer rece cu ceapa verde.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

folositi marar din belsug, asta este secretul acestei ciorbite.

2

aveti grija cata sare puneti deoarece mararul este sarat si va intensifica gustul ciorbei si riscati sa fie sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Geanina87 1

29.03.2016, 11:43

reisnaor_2006 1

29.03.2016, 12:31

interesanta reteta

Gherca Daniela 1

29.03.2016, 13:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci