Ciorba de fasole acrita cu corcoduse

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 29 Mar 2016 | 463 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la bunica mea. Este unul dintre felurile mele preferate de mancare. O pregatesc cu mare drag de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 lingura seminte de marar
  • 1 cana gem acru de corcoduse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole acrita cu corcoduse:

Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole. 

Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati totul (inclusiv uleiul) in oala in care aveti fasolea fiarta. Mai lasati sa fiarba atat cat este nevoie sa se inmoaie morcovul si ardeiul. 

Dupa ce fasolea si toate legumele sunt fierte, acriti ciorba cu gem acru de corcoduse. Nu stiu daca se gaseste in comert, eu il am de la bunica mea care il pregateste in casa. Aveti grija ca este destul de acru si contine si sare. O data cu acreala puneti in oala si semintele de marar, acestea vor da un gust intens de marar). Mai lasati sa fiarba cat sa se omogenizeze si sa se acreasca ciorba.

Potriviti de sare si, dupa ce ati oprit focul, puneti cele 2 legaturi de marar tocate marunt. Daca nu va place mararul asa mult, puteti pune mai putin.

Se serveste atat calda cat si rece. Eu o prefer rece cu ceapa verde.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

folositi marar din belsug, asta este secretul acestei ciorbite.

2

aveti grija cata sare puneti deoarece mararul este sarat si va intensifica gustul ciorbei si riscati sa fie sarata.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse-0
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse-1
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse-2
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse-3

COMENTARII (8)

Geanina87

Geanina87 1

29.03.2016, 11:43

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

29.03.2016, 12:31

interesanta reteta

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

29.03.2016, 13:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!