Ciorba de fasole ardeleneasca

de Bya Ralu in Ciorbe, 15 Iun 2012 | 4941 vizualizari

 

Am vazut reteta pe internet si am facut-o cu mici modificari bineinteles,dar imi place mult mai mult varianta asta cu smantana,decat cea clasica!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole cu bob mic
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa rosie si 1 alba
  • 1 fir de pastarnac
  • boia dulce,vegeta,piper alb.leustean
  • tarhon verde
  • otet
  • 1 cub maggi de gaina,bors maggi cu smantana
  • 1 ciolan afumat
  • 2 linguri smantana,2 linguri faina
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole ardeleneasca:

Fasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai greu.Se schimba 2-3 ape.intr-o apa se pune ciolanul la fiert,se adauga si fasolea,punem ceapa alba si morcovii taiati felii subtiri si cartofii taiati cubulete.Intr-o tigaie se pune la calit in ulei de masline ceapa rosie taiata marunt,dupa care se adauga in oala.Se pune cubul maggi,vegeta,piperul alb,leustean si se lasa la fiert.Cand e gata ciolanul(cand se desprinde carnea de pe os) se scoate intr-un castron,se lasa putin la racit si se taie cubulete.Se adauga in oala,iar separat intr-un castron se pune 2 linguri de faina,2 linguri de smantana si zeama din ciorba,pana se subtiaza smantana,se adauga si pastarnacul taiat felii subtiri.Se toarna in ciorba,se pune patrunjel si tarhon taiat marunt,punem putin otet si bors magic cu smantana.Se mai lasa 5 minute si se serveste cu salata de ceapa rosie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole ardeleneasca 167211
retete culinare - Ciorba de fasole ardeleneasca 167212
retete culinare - Ciorba de fasole ardeleneasca 167213
retete culinare - Ciorba de fasole ardeleneasca 167214
retete culinare - Ciorba de fasole ardeleneasca 167215
retete culinare - Ciorba de fasole ardeleneasca 167216

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

15.07.2013, 13:04

Aurelia 07_07 1

12.01.2014, 18:10

Buna,buna !

Bya Ralu 1

12.01.2014, 21:22

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D