Ciorba de fasole boabe

de dakris in Ciorbe, 31 Mai 2012 | 4420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fasole (cana de 250 ml)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • ½ telina medie
  • 1 ardei gras
  • putina radacina de patrunjel
  • 2 linguri pasta tomate
  • ulei
  • sare, piper macinat, cimbru, tarhon
  • patrunjel, marar
  • cca 3 l apa
  • optional: 1 cartof, costita afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data procedura.

Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel si ceapa tocate si peste 5 min ardeiul (de asemenea tocat) si se condimenteaza dupa gust.  Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga 2 linguri pasta de tomate si putin ulei. Se mai lasa sa fiarba cca 10 min si, la final, se adauga verdeata tocata marunt. 

 Se serveste cu ceapa.

 P.s. Daca se foloseste costita afumata, aceasta se taie fasii si se adauga odata cu legumele tocate.

 

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 09:15

Eu nu mananc fasolea boabe dar arata foarte apetisant

dakris

dakris 1

01.06.2012, 13:29

Mihaela11_io, shht! Sa iti spun un secret . Nici eu nu mananc fasole boabe indiferent de modul de preparare pt ca nu imi place, insa trebuie sa o gatesc pt familia mea care o adora!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

03.06.2012, 18:00

merge o ciorbita acuma

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24