Ciorba de fasole boabe

de alilianaa in Ciorbe, 10 Oct 2013 | 826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de kg fasole boabe
  • 3 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • o jumatate pastarnac
  • un ardei
  • doua rondele telina
  • sare, piper, foi dafin, cimbru
  • o lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri pasta de rosii
  • marar verde
  • 30 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Fasolea se lasa la umflat in apa fiebinte. Cand vedem ca a capatat volum, schimbam apa si o punem la fiert cu o lingurita de bicarbonat. Legumele le curatam, spalam si portionam. Cand apa incepe sa clocoteasca si  observam ca fasolea s-a fiert aruncam apa si punem fasolea la fiert in apa curata cu sare, boabe de piper, 2 foi de dafin si o cracuta de cimbru. Intr-o tigaie, in paralel, punem la incins uleiul si sotam legumele pregatite. Cand acestea s-au inmuiat pe jumatate le adaugam la fasole. Lasam sa fiarba pana vedem ca bobul de fasole este patruns si asemenea si legumele. Potrivim de sare. La final adaugam 2 linguri sos de rosii. Mai lasam la fiert 10 minute. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole boabe 267555
retete culinare - Ciorba de fasole boabe 267556
retete culinare - Ciorba de fasole boabe 267557
retete culinare - Ciorba de fasole boabe 267558
retete culinare - Ciorba de fasole boabe 267559

COMENTARII (23)

alilianaa 1

11.10.2013, 00:08

Rocsi

Irina 1

11.10.2013, 08:56

Mmmm, ce bunatate! Mi-ai facut o pofta, Liliana...

alilianaa 1

11.10.2013, 20:39

Irina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!