Ciorba de fasole boabe cu sorici

de MotanLaOale in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 8893 vizualizari

 

Avand in congelator mai multe pungute cu soriciul si oasele afumate ramase de la costita mancata si vazand la Mihaela (Mihaelar63) o ciorba de fasole cu sorici, am zis sa o incerc si eu.
A iesit o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe bob mic
  • 400 g sorici afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 5 rosii
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 legaturi marar
  • 50 ml ulei
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu sorici:

Fasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore.

Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am scos si oasele)

Fasolea se pune la fiert in oala minune pentru 40 minute. Este prima oara cand folosesc fasole cu bob mic si am fost incantat de ea.

Ceapa si zarzavatul se curata si se toaca.

Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa si zarzavatul 5 minute.

Se toarna zeama in care a fiert soriciul si se lasa la fiert 15 minute.

Se curata ardeii, se toaca si se pun in oala si se fierbe in continuare.

Se pune si fasolea fiarta in oala minune cu zeama cu tot.

Se pune si soriciul fiert innainte si se dau doua trei clocote.

Se adauga apa daca trebuie si se potriveste de gust cu vegeta si piper.

Se adauga rosiile si pasta de tomate si se mai fierbe 15 minute.

Se toaca mararul, se pune in oala si se amesteca.

Se potriveste de sare, se mai da un clocot si este gata.

Se mananca cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Daca zarzavatul este fiert inaintea fasolei se stinge focul si se reia fierberea cand se adauga fasolea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu sorici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

22.10.2014, 09:39

Marvio 1

10.11.2021, 12:25

Dac-ai ști limba romănă, poate că cititorii ar mai și înțelege,... ?

MotanLaOale 1

10.11.2021, 16:05

Poate ai tu probleme cu limba romana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe