Ciorba de fasole boabe-de post

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 14 Mar 2014 | 4528 vizualizari

 

Este ciorba mea preferata,cu sau fara carne,nu conteaza.Indiferent unde sunt pe teritoriul patriei,eu imi comand o ciorba de fasole,ca tare-i buna aia facuta la cazan sau oloi mare.Intr-un an la mare din cauza unei ciorbe de fasole era sa-i trag una unui chelner.Ne asezam la masa ca oamenii ,ne uitam pe meniu si eu comand o ciorba de fasole...la care,chelnerul imi zice ''Da ce ati venit la mare sa mancati fasole..",atat mi-a trebuit ca nu vreti sa stiti cum mi s-a zburlit coama....cel durea pe el grija de ce am venit eu la mare si ce-mi place sa comand....mmmmmrrrrrrrr....

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe cu bobul micut si rotund
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 ardei capia
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe-de post:

Fasolea o punem de seara la inmuiat in apa rece.A doua zi dis-de dimineata,ca sa fiarba linistita si nestresata,se pune la fiert,se schimba apa de 2-3 ori.Morcovul,pastranacul si telina le curatam ,spalam si le dam pe razatoarea mare.Ceapata verde o tocam marunt,iar ardeiul il taiem cubulete.Intr-o oala de 2-3 l punem uleiul la incins si adaugam toate legumele.Peste ele punem un praf de sare si le calim cca 15 min ,sa se inmoaie bine,apoi adaugam fasolea fiarta si umplem cu apa oala.Lasam sa mai fiarba cca 20 min.Potrivim de sare si piper,tragem oala de pe foc si punem mararul tocat marunt.Cam asta-i toata treaba,sa aveti spor si pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe-de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

simona72 1

14.03.2014, 17:16

deasta am facut si eu azi!

Rocsi 1

14.03.2014, 18:57

Cea mai buna, pentru mine

Cris2711 1

14.03.2014, 22:05

Maine tot o sa fac,ufff greu cu voi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, cu fidea