Ciorba de fasole cu carnati afumati

de artistique in Ciorbe, 29 Iul 2013 | 9314 vizualizari

 

O retea pura romaneasca si gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 500 grame fasole;
  • morcovi 4-5 bucati frumosi medii;
  • 2 cepe;
  • 450 grame de carnati afumati;
  • pasta de tomate;
  • ulei de masline;
  • piper;
  • cimbru;
  • sare;
  • foi de dafin;
  • 1 legatura de patrunjel sau marar ( eu am folosit patrunjel).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu carnati afumati:

Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea.

Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine sa fie inepartata ca sa observati evolutia fasolei.

Intre timp, taiem morcovii cubuleti sau mai simplu ii tocam in robot, tocam si ceapa marunt si taiem si carnaciorii rondele, cu grija sa aiba cam aceeasi grosime sa poata sa fiarba toate in mod egal.

Ceapa tocata o calim intr-o oala mare de ciorba , cu ulei de masline in timp ce fierbe fasolea ,cand ceapa capata usor o nuanta aurie si adaugam carnatii si ii calim si pe acestia impreuna cu ceapa, apoi adaugam morcovii si ii calim impreuna cu ceapa si carnatii cateva minute.

Dupa vre-o 20-25 minute scurgem fasolea de apa si le punem din nou la fiert intr-o alta apa , dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca. In momentul in care a fiert inca aproximativ 15-20 minute in cea de a doua apa,scurgem din nou fasolea si o rasturnam peste continutul de ceapa,carnati si morcovi caliti mai devreme.Adaugam apa peste continut,lasam sa fiarba 5 minute si apoi adaugam 3 linguri de pasta de tomate concentrata,sare,piper,foile de dafin si lasam sa fiarba in continuare pana ce fasolea devine mult mai moale, deci este complet fiarta .In aproximativ 10-15 minute ciorba este gata !

Mai putem adauga patrunjel sau marar la finalul acesteia pentru decor si gust !

 

 

 

TIPS-URI

1

Lasati cu o zi in urma in apa fasolea !!!!!

COMENTARII (4)

Rocsi 1

29.07.2013, 12:13

Mmm ce buna!

artistique 1

29.07.2013, 13:22

Multumesc chiar a fost buna !!! S-a mancat intr-o zi toata oala )

laura_n 1

30.07.2013, 15:31

nebunieee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18