Ciorbă de fasole cu ciolan

de articook in Ciorbe, 8 Iun 2010 | 5077 vizualizari

 

Ciorba de fasole cu ciolan, patrunjel si ceapa verde.
Este extrem de usor de facut. Se lasa la fiert cam 40 de minute in oala sub presiune. Daca gatiti in oala obisnuita nu stiu cat timp va lua pana cand se va fierbe ciolanul in asa fel incat sa se desprinda foarte usor carnea de pe os.
Eu folosesc deja de cativa ani oala sub presiune si este foarte folositoare si buna pentru ca mancarea fiarta in ea are cu totul alt gust fata de mancarea fiarta obisnuit. Prin folosirea acesteia economisiti 70% timp si 50% energie si, in acelasi timp, pastrati intacte valoroasele vitamine si minerale. Daca va intereseaza mai multe, cititi pe http://www.fissler.com/

 

INGREDIENTE

  • fasole rosie uscata
  • 1/2 ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi {nu prea mari}
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 catel de usturoi
  • ceapa verde
  • smantana
  • busuioc, 3 foi de dafin, maghiran
  • sare de mare, piper negru proaspat macinat
  • lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole cu ciolan:

Prima data va scriu de unde se poate cumpara ciolan afumat. La supermarketul Auchan este un frigider numai cu afumaturi, acolo gasiti si ciolan afumat. Se gasesc sectionate, ceea ce este foarte bine, pentru ca exact de atata carne avem nevoie; de accea scriam la ingrediente ciolan 1/2. Daca nu folositi ciolan cumparat din magazin, ci "de la tara", supa va fi mult mai gustoasa, pentru ca se simte afumatura mai intens {in cazul acesta, va recomand sa puneti la desarat ciolanul, pentru ca se poate sa fie mult mai sarat, iar supa sa o sarati doar la sfarsit cand deja a luat si din sarea ciolanului. Daca o sarati la inceput, riscati sa o faceti prea sarata. In cazul in care cumparati ciolanul, acesta nu necesita desarare, iar sararea supei se face inainte de fierbere}.

1.Ciolanul se da sub un jet de apa si se aseaza in oala in care se va fierbe.

2.Se spala fasolea.

3.Se curata morcovii, patrunjelul care se taie rondele.

4.Ceapa se curata si se lasa intreaga {partea de sus a cepei nu se taie pentru ca ceapa sa ramana intreaga si dupa ce a fiert, astfel se poate scoate usor din ciorba}.

5.Foile de dafin.

6.Dupa ce am pregatit toate ingredientele, le punem in oala in care vor fierbe in aceasi ordine si pe urma adaugati apa in functie de cata supa doriti sa faceti, lasati sa fiarba pana cand carnea se desprinde usor de pe os. Cand e gata, luati ciorba de pe foc si puneti ciolanul separat pe un platou de unde isi va taia fiecare carne, inainte sa il puneti pe masa inlaturati soricul si osul. Scoateti si ceapa din ciorba.  Daca folositi ciolan "de la tara" s-ar putea sa iasa mai grasa ciorba, de accea trebuie cu un polonic sa luati toata grasimea care s-a format deasupra ciorbei, inainte de a o condimenta. Condimentare se face la sfarsit, puneti catelul de usturoi taiat marunt, pe urma adaugati piperul negru proaspat macinat, busuioc uscat+maghiran si putina zeama de lamaie, gustati si mai adaugati sare daca e nevoie. In vasul din care veti servi supa puneti 6 linguri mari de smantana peste care adaugati putina ciorba, incepeti incet sa amestecati cu o lingura pana cand smantana si ciorba se fac o singura compozitie, pe urma continuati sa puneti ciorba pe rind. Patrunjelul proaspat se taie marunt si se pune intr-un bol, de unde fiecare isi va pune in farfurie cat doreste.

{se poate servi cu ceapa verde si paine prajita. Daca sunteti intr-un sezon in care nu se gaseste ceapa verde, se poate face si o salata buna de ceapa alba, pe care dupa ce o taiati felii va trebui cu o manusa de plastic sa o stangeti cu mana. Astfel intra sarea si uleiul in ea si va fi mult mai gustoasa}

  Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

TIPS-URI

1

SFAT: daca a ramas patrunjel se poate congela imediat dupa ce ati servit supa, si va fi la fel de bun folosit la o alta masa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbă de fasole cu ciolan 36445
retete culinare - Ciorbă de fasole cu ciolan 36446
retete culinare - Ciorbă de fasole cu ciolan 36447

COMENTARII (9)

kukibella 1

16.09.2013, 11:56

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 13:06

buna ciorbica

buteanusonia 1

03.02.2014, 23:09

Yammmyyy!!!!
Ma pun sa fac si eu cat de repede!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18