Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

de portiadelumina in Ciorbe, 4 Aug 2014 | 12318 vizualizari

 

De bună seamă (cel puţin din cele auzite) că cei care consumă fasole se împart în mai multe categorii. Unii, mai simandicoşi, spun că nu mănâncă, că deh, doar ţăranii mănâncă fasole; alţii, ar mânca, dar, dând vina pe faptul că nu fierbe bine (aşa spun ei), preferă tot mezelurile; o categorie aparte, cea în care mă aflu şi eu, susţine că fasolea este foarte bună la gust, sănătoasă şi indicată pentru organism pentru cele pe care le conţine (calciu, fosfor, acid folic, magneziu, fier). Asta ca să nu mai spun de gustul minunat cu care îmbie palpilele gustative, indiferent că e mâncată cu ceapă ori cu murături.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscată
  • sare
  • 1 ardei verde capia
  • 1 ceapă albă (mai mare)
  • 1 morcov
  • piper boabe
  • cimbru verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 kg ciolan afumat
  • bulion/suc de roşii(cca 100 gr)
  • pătrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole cu ciolan afumat:

Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp am tocat legumele.

La momentul potrivit am pus toate ingredientele (mai puţin bulionul şi pătrunjelul verde) în oală, am adăugat apa (potrivind de sare) şi am pus la fiert totul. După cca 40 de minute am oprit, am răsturnat ciorba într-o altă oală, adăugând bulionul şi pătrunjelul verde, lăsând fiertura să dea în clocot aproximativ 5 minute.

Am servit atât cu ceapă cât şi cu murături. 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru cine preferă, se pot adăuga la sfârşit şi câţiva grăunţi de usturoi tocaţi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (74)

portiadelumina 1

05.08.2014, 13:18

Die, am scăpat uşor, da, că sunteţi voi oameni buni şi tare ocupaţi zilele astea. ) Oricum, să ştii, Gaby nu mă mai critică, am eu câteva print screen-uri compromiţătoare cu care o şantajez, adică citate în care se laudă că munceşte. )))

Panacris 1

13.08.2014, 16:48

Ooo, ce am ratat! Padre, tare bună fasolea cu ciolan afumat!

babi5 1

30.11.2014, 14:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)