Ciorba de fasole cu ciolan de porc

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 21 Oct 2013 | 3506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un ciolan/rasol de porc
  • 300 g fasole colorata
  • o bucata de telina
  • un morcov
  • 2 cepe albe
  • un pastarnac
  • ardei grasi
  • un dovlecel
  • 1 l bors de putina
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri cu bulion
  • patrunjel si leustean
  • cateva ramurele de cimbru uscat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan de porc:

Spalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa.

La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat bine in prealabil. Intre timp, spalam si curatam legumele, le tocam marunt si le adaugam  in oala. Cand au fiert suficient si acestea, potrivim de gust cu sare, adaugam 2-3 linguri de bulion si borsul. Dupa ce a dat in clocot,  presaram deasupra cimbrul, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Se serveste calda, cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Apa adaugata trebuie sa fierbinte, in caz contar boabele de fasole se vor intari, intrucat se opresc din fierbere.

2

Nu este nevoie sa mai adaugam ulei deoarece carnea de porc va lasa suficienta grasime.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole cu ciolan de porc-0
Ciorba de fasole cu ciolan de porc-1
Ciorba de fasole cu ciolan de porc-2
Ciorba de fasole cu ciolan de porc-3
Ciorba de fasole cu ciolan de porc-4
Ciorba de fasole cu ciolan de porc-5
Ciorba de fasole cu ciolan de porc-6

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

23.10.2013, 08:24

Aduceam Laurici

Dya Daniela Andrei 1

23.10.2013, 08:28

Dia, multumesc draga mea!

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 07:59

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41