Ciorba de fasole cu costita

de Ubulika in Ciorbe, 2 Dec 2011 | 2934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • costita afumata,1 bucata mare
  • 0,5 kg fasole boabe
  • 3,4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • jumate de telina
  • 1 ceapa
  • tarhon in otet
  • 100 ml bulion
  • 2 linguri faina
  • 2 ling ulei
  • sare
  • 1 lg mica bors pt un plus de gust
  • vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita:

Se pune fasolea cu o seara inainte la inmuiat. Se pune la fiert schimbandu-i apa de 3 ori. Punem apa in cucta, apoi fasolea, morcovii rondele, patrunjelul, telina si jumatate din costita. Umplem cu apa sa nu depaseasca f mult peste jumatate. Punem capacul si lasam sa fiarba 1h.

Intre timp cealalta jumatate de costita o punem la fiert intr-o craticioara cu un varf de vegeta. Cand fasolea este gata, punem peste ea si cealalta bucata de costita. Intr-o cratita facem un rantas din ulei+ceapa+boia, apoi faina si bulionul. Stingem cu apa din cucta si lasam sa dea cateva clocote. Punem peste ciorba,adaugam si lingurita de bors magic,putin otet din borcanul cu tarhon.Lasam 10 minute si punem tarhon tocat.

Se serveste cu mulllllllllllta ceapa rosie:D

 

COMENTARII (15)

Lau 1

03.12.2011, 17:16

place

muffin 1

03.01.2012, 19:50

yummy!

Ubulika 1

04.01.2012, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21