Ciorba de fasole cu oase afumate

de AndrutzaP in Ciorbe, 20 Mar 2016 | 708 vizualizari

 

Am facut ciorbica asta la cererea iubitului meu. Aveam niste oase de porc afumate eco, de parintii mei la tara. Atat de mult i-au placut ca a zis ca sigur merg de minune si cu fasole, asa ca...asta a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole alba boabe
  • oase de porc afumate
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 morcov
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita tarhon
  • sare,
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu oase afumate:

  Oasele de porc, spalate, se pun la foc in oala sub presiune cu fasolea ( fiarta in prealabil in 2 ape). Se fierb impreuna in oala sub presiune aproximatv 1.5 ore ( depinde de cat de repede se fierbe fasolea).

   Dupa ce fasolea si carnea s-au fiert foarte bine se iau de pe foc. Separat se caleste ceapa cu ardeiul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat se adauga bulionul de rosii si pasta de ardei si se mai lasa pe foc cateva minute. Prajeala astfel facuta se toarna in oala in care sunt fasolea si carnea. Daca nu are suficienta zeama se mai adauga apa fiarta ( depinde cat de multa zeama vreti sa aiba ciorba) si se fierbe circa 15-20 minute ca sa se incorporeze aromele.

   Se condimenteaza cu sare, piper si tarhon dupa gust. Dupa ce opriti focul, puneti deaspura o legatura de patrunjel tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole cu oase afumate 434293
retete culinare - Ciorba de fasole cu oase afumate 434294
retete culinare - Ciorba de fasole cu oase afumate 434295
retete culinare - Ciorba de fasole cu oase afumate 434296
retete culinare - Ciorba de fasole cu oase afumate 434297

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:35

Rocsi 1

21.03.2016, 21:07

Ahhhh, ce gustoasa!

Ina 1

21.03.2016, 21:41

nu refuz niciodata o ciorbitza de fasole cu afumatura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21