Ciorba de fasole galbena lata

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Noi 2011 | 8173 vizualizari

 

Soiul acesta de fasole galbena lata se mai numeste in aceasta zona si fasole ,, de unt '' pentru ca are pastaia fin-catifelata in exterior si se fierbe repede . Intr-un cuvant se topeste ca untul in gura .Este cu atat mai gustoasa fiind culeasa din gradina noastra.
Fiind o ciorba de la tara am prezentat-o intr-o farfurie de la tara !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde de unt
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  •  300 gr carnaciori [ facultativ]
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare 
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri patrunjel  verde tocat
  • 2 linguri cimbru verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena lata:

Legumele se  curata si se spala .

Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe  bucati .

Ceapa cubulete , morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei .

Puneti rosiile tocate marunt  sare dupa gust si carnaciorii rondele + 4 l apa .

Fierbeti 45 min . Verificati daca legumele sunt fierte in special morcovul.

Amestecati faina si smantana cu putina apa , adaugati amestecand la supa fierbinte .

Presarati cu patrunjel si cimbru verde .

Daca doriti mai acra folositi putin otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena lata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lia maria 1

28.11.2011, 12:32

harnicuta si la cules si la gatit

marieta 1

28.11.2011, 13:23

buna tare!!este cea mai buna fasole verde!!!!!!

merceleo 1

28.11.2011, 19:20

cam mult cimbru, 2 linguri! o sa se spuna ca sunt indragostit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan afumat