Ciorba de fasole in paine

de nico15 in Mancaruri de legume, 29 Noi 2010 | 6322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de fasole alba
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac /
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras potivit
  • 2 rosii,
  • patrunjel dupa gust
  • 200 gr de kaizer
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare / piper / boia / ulei 2
  • painici negre potrivite sau chifle
  • Sos de tomate(bulion)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in paine:

Fasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi, se scurge apa si se da din nou la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se ulei se continua fierberea. Separat se curata, spala si toaca marunt legumele: ceapa, ardeiul si usturoiul se rade morcovul si pastarnacul pe razatoarea mica. Alaturi se taie feliute subtiri de kaizer si se caleste impreuna cu zarzavatul, se sareaza, pipereaza si se lasa pana se inmoaie legumele. Dupa ce legumele si kaizerul s-au calit se trec in oala unde fierbe fasolea, continuandu-se fierberea, se gusta din cand in cand, pentru a potrivi gustul cu sare, piper, boia si cimbru. Se adauga bulion sau sos de tomate dupa preferinta si gust.

Pentru servire cat mai traditionala ciorba de fasole se pune intr-o chifla sau intr-o painica neagra care a fost ori taiata in doua jumatati egale ori s-a taiat un capacel din partea de sus a painii pe unde se scoate miezul de paine, lasandu-se cam, 1-1.5 cm in partea de jos a painii, pentru ca aceasta sa nu se inmoaie foarte repede, dupa care aceasta se va umple cu ciorba de fasole se poate adauga patrunjel tocat daca se doreste, eu nu am adaugat.

Se serveste calda cu ardei iute sau ceapa alba/ rosie stropita cu un pic de otet.
O mancare traditionala romaneasca care incanta prin gust, simplitate si autenticitate.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nico15 1

01.12.2010, 00:15

Va multumesc tuturor si sa ii spun si eu la multi ani fetitei Epurasei, Dea sa0ti traiasca si sa fie sanatoasa si tuturor celorlalti Andrei si Andree

epurasha2bb 1

03.12.2010, 15:51

multumesc frumos Nico si tie la fel celor dragi tie !

adry88 1

28.05.2011, 17:24

foarte interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu legume