Ciorba de fasole pastai

de Bucataras Medi in Ciorbe, 20 Iun 2012 | 9694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole pastai (eu am avut galbena)
  • 3 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu bors
  • leustean verde
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura de ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai:

Se curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot). Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati mai mici. Daca este cazul mai adaugam apa, astfel incat aceasta sa depaseasca nivelul legumelor. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam ardeiul rosu taiat cubulete si cartofii curatati si taiati in sferturi (eu am avut cartofi noi nu pra mari).

Intre timp ne ocupam de bors: il strecuram, il punem intr-o craticioara si lasam sa fiarba circa 5-10 minute. Pentru un gust deosebit punem in bors cateva frunze de leustean. Dupa ce au fiert toate legumele, scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii, uleiul, borsul si potrivim de sare. Lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si servim calda asezonata cu leustean verde taiat marunt. Se poate servi cu smantana si un ardei iute. Se poate servi si rece, eu insa prefer calda!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole pastai-0
Ciorba de fasole pastai-1

COMENTARII (43)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 08:16

buna ciorba

Panacris

Panacris 1

04.04.2014, 08:48

monik80

monik80 1

18.03.2015, 13:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!