Ciorba de fasole pestrita cu os afumat

de JulyCris in Ciorbe, 3 Apr 2014 | 810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole boabe (pestrita am avut eu)
  • 400 gr oase afumate
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri pasta de rosii cu ardei(facut in casa)
  • sare,delikat
  • cimbru
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pestrita cu os afumat:

Spalam fasolea, o alegem de eventualele impuritati, o punem intr-o oala cu apa si lasam peste noapte (cel mai indicat). Oasele le portionam in bucati potrivite. Le punem intr-o oala cu apa, le dam intr-un clocot si schimbam apa. Fasolea o dam intr-un clocot si-i schimbam si ei apa. Facem operatiunea de trei ori. Apoi punem fasolea si oasele afumate intr-o oala cu apa si lasam la fiert.(Eu am fiert separat oasele, iar cand carnea a fost aproape fiarta am adaugat peste fasole, inclusiv apa in care au fiert pt gust). Ceapa si morcovul, le taiem marunt sau dam pe razatoare si adaugam in oala (lasam fasolea si carnea sa fiarba cam 1 si 1/2 ora). Punem sare sau delikat dupa gust, adaugam si pasta de rosii cu ardei si mai lasam pana fierb legumele. Adaugam si cimbru(uscat am avut eu), aproximativ 2-3 lingurite, tot dupa gust, mai dam cateva clocote si oprim.(Bineinteles, fasolea trebuie sa fie fiarta.Sunt soiuri de fasole care fierb foarte repede,iar altele care fierb destul de greu)

Adaugam leustean tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Merge de minune alaturi ce o ceapa rosie sau un ardei iute.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole pestrita cu os afumat-0
Ciorba de fasole pestrita cu os afumat-1
Ciorba de fasole pestrita cu os afumat-2

COMENTARII (7)

JulyCris

JulyCris 1

03.04.2014, 17:41

Saru'mana!

Rocsi

Rocsi 1

03.04.2014, 19:59

Mmmmm, asta da

 merisor

merisor 1

09.04.2014, 14:32

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27